Bezár

Hírarchívum

Az SZTE munkatársai a Szegedi Nemzeti Színházban

Az SZTE munkatársai a Szegedi Nemzeti Színházban

2013. március 28.
2 perc

Sikerrel vendégszerepelt Budapesten a Rigolettóval a teátrum, amelyben Andrejcsik István, az SZTE Zeneművészeti Karának oktatója is színpadra lép – tudtuk meg a Szegedi Nemzeti Színház sajtótájékoztatóján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának (SZTE ZMK) oktatója Verdi operájában lépett színpadra – a helyi előadások mellett – egy fővárosi vendégszereplésen is. A Rigolettóban Ceprano grófot alakító Andrejcsik István a Szegedi Nemzeti Színház előadásában 1600 néző előtt játszott az Erkel színpadán – tudtuk meg a teátrum sajtótájékoztatóján Gyüdi Sándor igazgatótól. A nemrég bemutatott klasszikus a szegedi repertoárban tavasszal megtalálható.
Az SZTE oktatója márciusban a Szegedi Sztárok Falára is felkerült: az operaénekesi pályájának kiemelt pillanatait megörökítő kiállítás a Brnói éteremben még megtekinthető.

A szegedi egyetem egyik kutatója is látható lesz a városi teátrum színpadán. Hegyi Péter, az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) professzora április 2-án este, a XXXI. OTDK Szegedi Tudományegyetemen rendezett orvos- és egészségtudományi szekciója, valamint a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány két Nobel-díjas kutatóját is vendégül látó néptánc gálán lép színpadra. Ez a Szeged Táncegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes közös produkciója.
Az április 8-i 19 órakor kezdődő Édeskeserű című műsor viszont egy hároméves hagyomány folytatása, ugyanis a Szeged Táncegyüttes évente egy vendégprodukcióval érkezik a színházba. Tavaly az SZTE Szent-Györgyi Albert emlékévhez kapcsolódóan aratott nagy sikert a formáció, de a szabadtérin is közreműködtek.

A Szegedi Nemzeti Színház áprilisi műsorát bemutató sajtótájékoztatón kiderült: több vendégprodukció mellett felolvasó színház is várja az érdeklődőket.

A Kisszínházban nem rég bemutatott Bánk bán című előadáshoz kapcsolódóan Árpás Károly középiskolai tanár saját drámáját tűzik a Korzó Zeneház műsorára április 19-én 17 órakor. A szegedi egyetemen végzett alkotó Bánk! Bánk! című műve a Katona-műre reflektál, s az előadást is kíséri.

Az előadásokról további információ a Szegedi Nemzeti Színház honlapján érhető el. Az Édeskeserű című táncprodukcióról pedig a Szeged Táncegyüttes oldalán olvashatók további információkat.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek