Bezár

Hírarchívum

Innovációs kiállításon a szegedi kutató

Innovációs kiállításon a szegedi kutató

2013. március 29.
1 perc

Hanyecz Veronika, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékének ifjú kutatója is részt vesz április elején az aradi innovációs kiállításon – az egyetem és a MOL NyRt. együttműködése során kifejlesztett mérőműszert mutatja be az érdeklődőknek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Tehimpuls Egyesület és a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség InnoMatch Fair – Regionális Innovációs Vásárt szervez Aradon. Az Expo Arad Internationalban április 3-án és 4-én a magyar–román határon átnyúló régió szereplői mutatják be innovatív termékeiket, szolgáltatásaikat, technológiáikat. A tematikus kiállításon kívül a rendezvényen panelbeszélgetéseket és gyakorlati előadásokat is tartanak. A vásár résztvevői indulhatnak az „InnoImpuls” Innovatív Termék Versenyen is. A díjazottak egyéni tanácsadást nyernek, és a szellemi tulajdon területéhez kapcsolódó tréningen is bővíthetik ismereteiket.

 

Az eseményen a Szegedi Tudományegyetemről Hanyecz Veronika, a Természettudományi és Informatikai Kar Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékének ifjú kutatója is részt vesz. Az egyetem és a MOL NyRt. Együttműködése során kifejlesztett mérőműszerrel jelenik meg a kiállításon és az innovatív termékek versenyén. A szervezők érdekes szakmai programot állítottak össze, olyan neves előadókkal, mint például Mikel Landabaso, az Európai Bizottság Regionális Főigazgatósága Intelligens és Fenntartható Fejlődés Kompetencia-központjának vezetője, illetve Günter Hörcher, a Fraunhofer Intézet stratégiákért és európai kapcsolatokért felelős munkatársa.

 

Az eseményre március 29-ig jelentkezhetnek a látogatók. További információt a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökségtől kérhetnek a +36-62/549-500-as telefonszámon.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek