Bezár

Hírarchívum

Húsvétolás az SZTE Füvészkertben

Húsvétolás az SZTE Füvészkertben

2013. március 29.
1 perc

A húsvéti ünnep alatt is várja látogatóit az Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje. E kirándulóhely március 31-én 9-17 óra között, április elsején 9-18 óra között tart nyitva.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

hunyor1Ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, március utolsó hétvégéjén és április első napján kellemes sétát tehetünk a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében, hiszen e kirándulóhely március 31-én és április elsején is nyitva tart. A szabadtéri és üvegházi látnivalókon kívül a húsvéti játékba is bekapcsolódhatnak a gyerekek, akiket apró ajándékokkal jutalmaznak a szervezők.

 

A füvészkertben ilyentájt virágzik a hunyor. Érdekessége a sziromszerű, színes csésze, mely a termésérés idején is megmarad, alaposan megtévesztve ezzel a természetjárókat, akik könnyen éppen virágzó növénynek vélik a már javában magjait hizlaló töveket. A kora tavaszi erdők igazi ékessége a májvirág. Élénk lila színű tőkocsányos virágai tavasszal igazán figyelemfelkeltőek a barnás avar közül szinte világítanak, vonzzák a tekintetet. Hétvégén a kereklevelű ciklámeneket is megcsodálhatják az egyetemi füvészkertben.

 

Bővebb információ:

 

http://www.fuveszkert.u-szeged.hu/

 

SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek