Bezár

Hírarchívum

Ünnepel a SZESZ – gálaműsor és koncert a 10. születésnapon

Ünnepel a SZESZ – gálaműsor és koncert a 10. születésnapon

2013. május 03.
2 perc

Gálaműsorral ünnepli 10. születésnapját a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ). A társulat a május 11-i rendezvényen eddigi előadásainak tematikáiból, dalaiból, hangulataiból válogat 19 órától a Katolikus Házban. A jubileumi programot zenés est zárja 22 órától a Várkertben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szesz_tarsulat2011_2012Jubileumi gálaműsorral lepi meg közönségét május 11-én a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ). A 10. évadát és születésnapját ünneplő társulat célja szeretettel, játékosan és egyszerre komolyan emlékezni az elmúlt évekre, s a repertoáron szereplő előadásokra. A szegedi Katolikus Házban 19 órától így az eddig bemutatók tematikáiból, dalaiból, hangulataiból válogatnak, s olyan produkciókat idéznek fel zenés vagy éppen improvizációs színházi technikákkal, mint a Kell egy
csapat, a Szerelmesek és Don Quijoték vagy éppen a félszárnyú tündérek völgye. De az ünnepi repertoárból a Karnyóné és az Egy szerelem három éjszakája sem maradhat ki.

szesz_gala– Régi játszótársakat és háttérmunkásokat hívtunk meg, hogy mindazt, amit a társulat elmúlt 10 évéről mesélni lehet, elmondhassuk magunknak és közönségünknek. De nem szeretnénk a gálaestből sem a jövőt sem pedig a múltat vagy a jelent kihagyni – mondta el a gálaműsorról a
SZESZ művészeti vezetője. – Azért fontos ez a gálaest, mert szeretnénk, hogy fennmaradjon utánunk, a munkáinkból valami. Aki velünk ünnepel május 11-én, az jóval többet tudhat meg rólunk, mint eddig. Bepillantani 10 év munkájába és kulisszatitkaiba mindig izgalmas – árulta el Varga Norbert.

A jubileumi rendezvény mindenki számára nyitott és ingyenes lesz, de a társulat a fenntartására és működésére fordítható adományokat a helyszínen szívesen fogad.

A közös múltidézést május 11-én zenés program zárja, hiszen a színházzal együttműködők is „felköszöntik” a 10 éves formációt. Így a – gálaműsort követő – „SZESZ-éjen” a szegedi The Fiction Stop zenekar és a Rádió Mi lemezlovasai szolgáltatják a talpalávalót a Grand Café Várkertben 22 órától.

 

Kiss Tímea

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek