Bezár

Hírarchívum

Színes gondolatokat visz a Somogyiba Kovács Anikó

Színes gondolatokat visz a Somogyiba Kovács Anikó

2013. május 22.
2 perc

Színes képeivel melegséget szeretne közvetítnei az emberek felé Kovács Anikó, az SZTE Tehetségpont festőművész-tehetsége, akinek Színes gondolatok című kiállítását május 23-án 17 órakor nyitják meg a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kovacs_AnikoA tárlatot Fabulya Zoltánné, az SZTE JGYPK Rajz-Művészettörténet Tanszék tanársegédje nyitja meg, a képek május 23-tól 29-ig láthatók a Somogyi-könyvtárban.

 

A szegedi születésű Kovács Anikó tanulmányait az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolában kezdte, már itt megmutatkozott a rajzolás és festés iránti komoly érdeklődése. Az SZTE JGYPK művészeti rajz-festészet szakán szerzett rajztanári diplomát 2011-ben. Képzése alatt két évig festő tagozatra járt, nyaranta művésztelepen bővítette ismereteit Csongrádon, illetve Mártélyon.

 

– Témáimmal melegséget szeretnék hozni az emberek szívébe, erőteljes színhasználatommal pedig vidámságot, jókedvet szeretnék teremteni. Egyetemi tanáraim (Kántor Ágnes, Holler László, Szabó Tamás, Aranyi Sándor, Gál Lehel) koloristának tartanak. Szerintem, aki ránéz egy színesebb tárgyra, jobb kedvre derül. Ez olyan, mint a mosolygás, ha Kovacs_Aniko_Ozgida_sajtonakszomorú vagy, de magadra erőlteted, akkor az egész valód kivirul. A bennem lakozó képi világot szeretném kifejezni a színekkel, amiket használok – vallja Kovács Anikó.

 

Első kiállított képei a 2009-es és 2010-es helyi TDK-n voltak láthatók. Tagja lett a szegedi Fekete Sas galériának mint az egyik első kiállító. Képeivel több alkalommal is szerepelt a Duna Televízió, illetve az m1, majd m2 kulturális, fiatal festőkkel foglalkozó műsoraiban. A 2010. évi szegedi füvészkerti festőversenyen második helyezést ért el. 2011. szeptember 16-án, Csongrádon és október 17-én Szegeden a TIK-ben tagja volt egy csoportos kiállításnak. További tárlatok: 2012: SZTE-age egyetemi klub és kávézó, 2012. november: Brick Lane Gallery, London, 2012: Makói Téli Tárlat – Szülőföldem.

 

MA

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek