Bezár

Hírarchívum

Külügy és klinikum – az Oxfordból visszatért Vojcek Eszter a Közéleti Kávéházban

Külügy és klinikum – az Oxfordból visszatért Vojcek Eszter a Közéleti Kávéházban

2013. május 06.
2 perc

Vojcek Eszter klinikai orvos, az SZTE Tehetségpont keretében működő Sófi-alapítvány korábbi különdíjasa lesz május 7-én 17 órától a Közéleti Kávéház Fiatal tehetségek Szegeden című sorozatának következő vendége a Somogyi-könyvtár klubtermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szondi Ildikó, a Közéleti Kávéház főszerkesztője és Andóczi Balogh Éva, a Somogyi-könyvtár PR-munkatársának ötlete alapján hónapról hónapra bemutatkoznak az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségek. A Sófi-alapítvány több mint 10 millió forint ösztöndíjjal és többféle szolgáltatást nyújtva patronálta a tehetségeket az elmúlt 12 évben, akikből egymást segítő, együttműködő közösséget is szervez. Az est házigazdája és beszélgetőtárs Szalay István, a Közéleti Kávéház kuratóriumi elnöke.

 

Vojcek Eszter 1983-ban született Debrecenben. Középiskolai tanulmányait a Budai Ciszterci Szent Imre gimnáziumban végezte, Budán. 2002-ben megkezdte tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán, majd 2003-ban a „Magyarság a határon túl” kutatómunkáért és tanulmányi eredményeiért Köztársasági Ösztöndíjat kapott. 2004-ben kezdte meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen általános orvos szakon, ahol 2010-ben szerzett diplomát „summa cum laude” minősítéssel. Kutatási tevékenységét negyedévben kezdte meg az SZTE gyermekklinikán, 2009-ben 2. díjat nyert a helyi tudományos diákköri konferencián, az országos konferencián különdíjat kapott. A következő években számos határon belüli és nemzetközi konferencián adott elő a „Kreatin deficiens szindrómáról”. Az előadásból cikk készült. Ezzel párhuzamosan 2009-ben befejezte a nemzetközi tanulmányok alapképzését európai uniós szakiránnyal.

 

A tanulmányok mellett évek óta táncol latin-amerikai táncokat, és hosszú távon fut. Számos magyar futóversenyen vett részt, többek között 2012-ben Siófokon a félmaraton távon. Tíz éve zongorázik. Több nemzetközi programban vett részt: Írországban daganatos gyermekeket táboroztatott, míg Erdélyben cukorbeteg gyermekekkel töltötte nyarának egy részét 2012-ben. Kiváló eredményei alapján 2010-ben elnyerte az SZTE Sófi-alapítvány különdíját, a Köztársasági Ösztöndíjat és a Szeged Városi Ösztöndíjat. 2012-ben a Cserháti István-emlékfórumon különdíjat kapott. A kutatásait a szegedi gyermekklinikán a klinikai munka mellett is folytatja, eddig két cikke jelent meg: az egyik egy ritka szívfejlődési rendellenességről, a coronaria szindrómáról szól, míg másik a krónikus hydrocephalusokról gyermekkorban. 2013 első három hónapjában gyakorlatát az Oxfordi Egyetemi gyermekklinikán töltötte.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek