Bezár

Hírarchívum

Juhászok közt a Csillagszemű: Gurdics Gábor

Juhászok közt a Csillagszemű: Gurdics Gábor

2013. május 07.
2 perc

Tavaly csillagközi rombolóval, idén kalózhajókkal foglalták el a Juhász Gyula Napok versenyzői a Hattyas sori sporttelepet. A négynapos játékos megmérettetésből csak a legádázabb kalózkapitány és ördögi legénysége kerülhetett ki győztesként. 2013-ban Gurdics Gábor sajtótechnikus szakos hallgató bizonyult a legrátermettebbnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZS20130502_gurdics_gabor_interju_001A Juhász Gyula Napok népszerű, többnapos vetélkedősorozat, amin az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar diákjai csapatokat alkotva, élükön juhászjelöltjükkel vehetnek részt. A verseny célja, hogy a csoport tagjai a napi feladatokon minél jobb eredményeket érjenek el, így segítve juhászuk továbbjutását egészen a Csillagszemű kitüntetésig. A magas rang sok feladattal is jár: az nyertesnek egy éven keresztül kell képviselnie hallgatótársait az egyetemen. Az idei győztest – a Bolyongó Alkohollandi kapitányát –, Gurdics Gábort csillagszemű kötelezettségiről és jövőbeni terveiről kérdeztük.

 

SZS20130502_gurdics_gabor_interju_002Volt falába, kardja, sőt, még egy papagáj is csücsült a vállán. Gábor szerint a jelöltség mellett ezek a kellékek is szerepet kaptak abban, hogy az idei vetélkedő jobban a szívéhez nőtt, mint a múlt évi. – Szerettem volna juhászjelöltként indulni, valamint a csapat is rám szavazott. Tavaly is mi nyertük meg a versenyt. Ugyanazt a csapatot szerettük volna idén is elindítani, mint tavaly, amiből körülbelül 7-8 embert tudtunk mozgósítani – árulta el jelentkezésének körülményeit a Csilagszemű, aki az előző évben ugyancsak tagja volt Vigh Alex győztes teamjének. A 2012-es év főjuhásza így ismerősnek adhatja tovább a királyi (vándor)koronát és tapasztalatait. Szüksége is lesz az ismeretekre, merthogy a nyertes feladatai nem értek véget a rendezvény befejeztével. – Jelen kell lennem a gólyatáborban mint király, ahol szervezőként is részt kell vennem. A következő Juhász Gyula Napokon lesznek még feladataim – ugyanúgy, mint ahogyan most Alexnak –, zsűriznem kell majd a versenyeken. A gólyabálon pedig nekem kell mondanom a köszöntő beszédet – foglalta össze röviden kötelezettségeit Gábor.

 

A jövőre nézve még nincsenek konkrét elképzelései, csupán annyi bizonyos, hogy szeptembertől a pedagógusképző karon folytatja tovább tanulmányait rekreációszervezés és egészségfejlesztés, esetleg tanító szakon.

 

Gaál Bernadett

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek