Bezár

Hírarchívum

Halálos fiatalság a SZESZ színpadán

Halálos fiatalság a SZESZ színpadán

2013. május 24.
2 perc

Jubileumi évadának utolsó bemutatóját tartja május 26-án a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ). A 10 éves társulat Balázs Béla drámáját állítja a Szegedi Pinceszínház színpadára fél nyolckor.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Balázs Béla-bemutatóval debütál az évad végén a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ). Az idén tízéves társulat (http://www.u-szeged.hu/hirek/2013-majus/jubileumat-unnepelte) A halálos fiatalság című drámát állítja színpadra május 26-án fél nyolctól.

 

„1914, Budapest. A világváros forgatagában, egy szép lakásban Dobray Ágnes órák óta kottákat másol és tisztáz. Unokatestvére, Félix a Kaszinó Kávéházból jövet közös nagybácsijuktól éppen száz koronát kér. Lili, Ágnes kollégája, egy huszártiszttel sétálgat, jó hírrel a lelkében. Báró Lublóy épp utazni készül. Józsa Miklós éppen komponál, kottákat ír úgy érzi, élete nagy művén dolgozik. Mindannyian Ágnest szeretnék meglátogatni...” – hangzik a dráma prológusa, amely egy női

sorsra mutat rá. A halálos fiatalság története azonban ma is megélt konfliktusokat rejt magában. A Balázs Béla-darab a tudós, a művész konfliktusát mutatja be a magánemberrel, miközben az egyén harcol függetlenségéért.

 

„A modern kor, a kifejlett polgári társadalom mélységesen drámaellenes......Balázs radikálisan szakít a sorsvonal hegemóniájával. Számára az ember első és utolsó valóság. Tehát nem egyszerűen

„shakesperae-izál”, hanem kiiktatja a sorsot drámai égtájai közül” – olvasható Fehér Ferenc a darabhoz írt későbbi előszavában is.

 

A jubileumi évad utolsó bemutatójára a titkarsag.pincesz@invitel.hu e-mail címen vagy a 62/540-554 telefonszámon rendelhetők jegyek.

 

SZTEinfo


szesz_halalos_fiatalsag_plakat

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek