Szakmai előadás és kóstoló várja a gasztronómia újításai iránt érdeklődőket. A Szegedi Tudományegyetem Innovációs Klubja ugyanis május 6-án 18 órától a JATE Klub nagytermében Gasztronómiai innovációk – az ehető virágoktól az ízletes hidrokolloidokig címmel szervez programot.
Az SZTE Innovációs Klub a Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága és a NOS-Szeged Kft. kezdeményezésére azzal a céllal alakult 2012-ben, hogy az SZTE kutatói közösségi életét felpezsdítése, a fiatalabb és a tapasztaltabb kutatók kötetlen és inspiratív eszmecseréjét támogassa.
A tavaszi klubesten Halmos Mónika gasztronómiai szakíró az ehető virágokhoz kapcsolódó trendekbe és sajátosságokba avatja be a jelenlévőket. Gyimes Ernő docenssel pedig a gasztronómiai innovációk természetéről és az SZTE Mérnöki Karán kifejlesztett ízletes hidrokolloidokról beszélgetnek a házigazdák.
A jelenlévők tudományos és gyakorlati szempontból egyaránt betekintést nyerhetnek abba, hogy miként jönnek létre gasztronómiai innovációk, hogyan hoznak létre újszerű ételeket, és a hazai lakosság mennyire nyitott ezek befogadására.
Az Innovációs klubesten az előadásokat kóstoló követi – 2013. május 6-án (hétfő) 18 órától a JATE Klub (Szeged, Dugonics tér 13.) nagytermében.
A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi címen lehet: www.u-szeged.hu/innovaciosklubest
A rendezvény a TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV-2012-0035 "Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen" című projekt keretében valósul meg.
SZTEinfo