Bezár

Hírarchívum

Elballagtak az SZTE MGK végzősei

Elballagtak az SZTE MGK végzősei

2013. május 20.
2 perc

A ballagási ünnepség után hagyományosan sárga ruhában, feldíszített lovas kocsin köszöntek el Hódmezővásárhelytől és alma materüktől az SZTE MGK végzős hallgatói.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTE_MGK_vegzosVigyék magukkal, őrizzék és adják tovább azt az örökséget, amit itt kaptak! Legyenek méltó példaképei az utódoknak – mondta ünnepi beszédében Komarek Levente, az SZTE MGK oktatási rektorhelyettese május 17-én, a kar ballagási ünnepségén, melyen elnökségi tagként a város képviseletében részt vett Hegedűs Zoltán önkormányzati képviselő, valamint Lantos Ferenc és Molnár Tamás évfolyamfelelős oktató.

 

Ötvenhárom hallgató, vadgazda mérnök és mezőgazdasági mérnök szakos egyetemisták búcsúztak el alma materüktől. A hagyományoknak megfelelően végig járták a kari épületet, emléktáblát helyeztek fel az udvaron a kopjafára, majd következett a fúvószenekar kíséretében zajló Sárgulási felvonulás, mely többéves hagyománynak örvend a karon. A végzősök ruhája az ebben az időszakban sárguló búzára utal és arra, hogy ahogyan a gabona, a diákok is „beértek”. A fogatosok minden évben nagy lelkesedéssel vesznek részt az eseményen. Köztük Varga Ferenc is. A hódmezővásárhelyi postás welsh pónijait fogta be a kocsi elé. Gyönyörű ébenfekete nóniuszaival vezette a sort Kis János lótenyésztő, akit Olasz Lajos és Deli Dániel amatőr fogathajtók követtek. A páros nyert már megyei bajnokságot, a múlt hétvégén pedig a romániai Kisiratoson rendezett C kategóriás versenyen aratott győzelmet. Most azonban lassú ügetésben vezették végig a kocsit a városon. Az utak menték sokan mobiltelefonjukkal fényképezték, videózták a menetet, amely 16 órakor érkezett a kollégiumhoz. Az ünneplés este a Fekete Sas Szállóban rendezett bállal zárult.

 

Sargulas
Elballagtak az SZTE MGK végzősei - GALÉRIA

Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek