SZTE Info

Továbbra is SZTE-műsorok a Telin TV kínálatában

Újabb műsorokkal jelentkezik az Telin Televízió esténkénti SZTE-blokkja. A csatorna a hét minden napján este 20 órától félórás műsoridőben foglalja össze az universitas történéseit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetemen zajló rendezvényekkel, tudományos előadásokkal és az oktatók bemutatásával foglalkozik a Telin Televízió minden nap 20 órától.

 

Június 24-én és 25-én a SzemeSZTEr műsora jelentkezik. 26-án, 27-én és 28-án a Szabadegyetem válogatásait tekinthetik meg a nézők. Szerdán Juhász Miklós Bőrünk védelmezői – a növényi zsírok, csütörtökön Martinek Tamás Biomolekulák utánzása – becsavarodva, pénteken pedig Mucsi László Légi távérzékelés alkalmazása a korszerű belvízmonitoringban című előadását láthatják. A hét utolsó két napján, 29-én és 30-án az SZTE-híradó foglalja össze a közelmúlt legfontosabb eseményeit.

 

A Szegedi Tudományegyetem híreiről szóló összefoglalók az adást követő délelőtt ismétlődnek a Telin Televízión. A SzemeSZTEr című műsor adását minden héten először a VTV Szeged sugározza.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.