Bezár

Hírarchívum

Újabb Tisza Volán-ösztöndíj az SZTE GTK-n

Újabb Tisza Volán-ösztöndíj az SZTE GTK-n

2013. július 19.
2 perc

A közlekedési cég a 2013/14-es tanévtől is egy elsőéves közgazdászhallgatónak nyújt az önköltség összegével megegyező támogatást hét féléven keresztül.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Miként arról beszámoltunk, vállalati, intézményi partnereivel együttműködésben 2013 őszétől is ösztöndíjakat kínál az államilag támogatott felsőoktatási rendszerből kimaradó elsőéveseinek a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara. A Tisza Volán Zrt. ismét ösztöndíjat alapított, ezúttal is egy tehetséges elsőéves diákot támogat.

 

– Alapvetően az motivált bennünket, hogy az utóbbi időben kevesebb fiatal diplomás került be a vállalathoz, mint azt az egészséges korfa indokolta volna. Szeretnénk azonban megtartani a korábban kialakult szintet, arra törekszünk, hogy rátermett diplomásokat csábítsunk magunkhoz, ezért is építünk az egyetemi együttműködésre. Vállalati kultúránkra régóta jellemző, hogy a fiatalok valamilyen kötődéssel kerültek a céghez: ösztöndíjjal, tanulmányi szerződéssel segítettük őket már felsőfokú tanulmányaik során is, nálunk töltötték el gyakorlati idejüket. Erőteljesen kész és gyakorlott munkaerőként tudtuk aztán alkalmazni őket – beszélt mozgatórugóikról Szeri István, a Tisza Volán Zrt. igazgatója.

 

A közlekedési vállalat a 2012/13-as tanévben már ösztöndíjjal segített egy elsőéves GTK-s hallgatót, s a tapasztalatok kiválóak. Szeri István elmondta, választottjukkal a kar vezetése mellett ők maguk is nagyon elégedettek. Folyamatosan tartják vele a kapcsolatot, eljuttatják részére a vállalati kiadványokat, újságokat, több személyes találkozón cseréltek eszmét, s gyakorlatait is a cégnél végezte, illetve végzi a jövőben. Ami a legfontosabb, megfelel a Tisza Volán Zrt. szigorú feltételrendszerének, azaz nagyszerű eredménnyel végzi tanulmányait. A következő tanévtől támogatandó elsőssel szemben is hasonló követelményeket fogalmaznak majd meg.

 

Újdonság, hogy a szerződéshez az idei esztendőtől kezdve az SZTE Tehetségpont is kapcsolódik. Szeri István szerint ez garancia arra, hogy az ösztöndíjrendszerben részt vevő hallgatók a legkiválóbb körülmények között fejlődhessenek, bontakoztathassák ki képességeiket. A szakszerű és tudományos megalapozottságú tehetséggondozásnak köszönhetően olyan pluszt kapnak a fiatalok, melyet később a céghez kerülve kamatoztatni tudnak.

 

– Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy életpályamodellt vázoljunk fel az ifjú diplomásoknak. Akik hozzánk jönnek, számos szakterületen próbálhatják ki magukat a humánpolitikától kezdve a marketingen és a pénzügyön át egészen a kontrollingig. Természetesen ők is rendelkeznek bizonyos elképzelésekkel, de mi is folyamatosan figyeljük, ki melyik területre a legalkalmasabb, így növeljük cégünk hatékonyságát. Már a gyakorlati idő alatt is ennek megfelelően próbáljuk orientálni a diákokat. Aki a mi vállalati kultúránkon szocializálódik, sokkal értékesebb munkaerő lesz a Tisza Volán Zrt. számára, mint aki még gyakorlaton sem volt nálunk soha – szögezte le az igazgató.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek