Bezár

Hírarchívum

ev_korhaza_kiemelt

Az SZTE Onkoterápiás Klinikája a legtisztább kórház

Az SZTE Onkoterápiás Klinikája a legtisztább kórház

2013. január 11.
2 perc

Az Év kórháza verseny a betegek internetes szavazásán alapul. Az Év kórháza 2012-es voksolásán a környezet és tisztaság kategóriát a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Onkoterápiás Klinikája nyerte.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Erőfeszítéseink gyümölcse ez az újabb díj. Örülünk, hogy a páciensek szavazatikkal idén is elismerték a klinikánkon végzett munkát, azt a törekvésünket, hogy a nehézségek ellenére is a minél kulturáltabb és tisztább környezet kialakításra törekszünk – fogalmazott dr. Kahán Zsuzsanna, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) Onkoterápiás Klinikáját vezető egyetemi tanár. Az internetes voksoláson alapuló, Év kórháza 2012 verseny környezet és tisztaság kategóriájában a szegedi klinika lett az első.

A Házipatika.com 8 éve alapította az Év kórháza-díjat. Ennek odaítéléséről a betegek dönthettek 2 hónapon át tartó internetes szavazáson. Így értékelik, rangsorolják az állami finanszírozással működő fekvőbeteg-intézményeket.

A legutóbbi voksoláson az abszolút nyertest, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikát minden kategóriában magas pontszámmal illették a betegek. Öt kategóriában szavazhatott a közönség. Az orvos-szakmai ellátás terén a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház került ki győztesként, az ápolás- és szakszemélyzet kategóriában a csornai Margit Kórház bizonyult a legjobbnak, az infrastruktúra színvonalát pedig a Kanizsai Dorottya Kórházban (Nagykanizsa) tartották a legmegfelelőbbnek a szavazók. Az ellátással a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban voltak a leginkább megelégedve a betegek. Az ötödik, a tisztaságról szóló kategóriában szegedi Onkoterápiás Klinika bizonyult a legjobbnak.

– Erőt ad nekünk a páciensek elismerése, hiszen tapasztalják, hogy az épület adottságai, a helyhiány ellenére úgy szervezzünk munkánkat, hogy az a betegek gyógyulását szolgálja – fogalmazott a szegedi klinika vezetője. Kahán Zsuzsanna hozzátette, hogy bár az egészségügy a gazdaság húzóágazatának számít, az ide jutó anyagiak mégis szűkösek, ezért alapítványok támogatása, illetve pályázati aktivitás szükséges a feladatuk színvonalas ellátáshoz. Példaként említette, hogy a magyar-román határ menti együttműködésre alapozó pályázati sikerük eredményeként tavaly 380 millió, idén 50 millió forintos projektet valósítanak meg. Közben 1,1 milliárd forintos pályázati támogatást remélnek többszereplős Tiop-pályázatukkal, amelynek célja: a regionális onkológiai centrum fejlesztése.

SZTEinfo


Ev_korhaza_galéria


A témáról további részleteket hallhat a Rádió88 alábbi interjújában:


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek