Bezár

Hírarchívum

Kiválóan szerepeltek az SZTE egészségügyi képzései a HVG-rangsorban

Kiválóan szerepeltek az SZTE egészségügyi képzései a HVG-rangsorban

2013. január 30.
1 perc

A hetilap a hallgatók és az oktatók kiválósága alapján állította össze az orvosi és egészségtudományi képzéseket indító egyetemek és főiskolák 2013-as ranglistáját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Tisza-parti felsőoktatási intézményben folyó képzés színvonaláról és minőségéről tanúskodik a Heti Világgazdaság friss szakmai listája, melyen nagyszerű eredményekkel rukkoltak elő a Szegedi Tudományegyetem egészségügyi fakultásai. Az oktatók kiválósága tekintetében az SZTE Általános Orvostudományi Kara bizonyult a legjobbnak az országban, megelőzve az SZTE Gyógyszerésztudományi Karát, mely a Debreceni Egyetem orvoskarával holtversenyben a második e szempont szerint. Az egy – tudományos fokozattal rendelkező – oktatóra jutó hallgatók száma alapján is második helyen végzett az SZTE ÁOK a Semmelweis Egyetem egészségügyi kara után.

A tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma vonatkozásában összeállított rangsor első helyén pedig az SZTE gyógyszerészkara áll.

A hallgatók teljesítményét értékelő rangsor első három helyén nincs változás 2012-höz képest: a listát a Semmelweis Egyetem orvoskara vezeti, a Szegedi Tudományegyetem orvoskara itt is az előkelő második helyezést szerezte meg, de szintén az első tíz közé került az SZTE Fogorvostudományi Kara. Érdemes kiemelni, hogy a nyelvvizsgával rendelkező hallgatók mutatója a szakterületen az egész országban a szegedi egyetem fogorvoskarán a legjobb!

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek