SZTE Info

Újságíró és marketinges gyakornokokat keres az SZTE

Március 11-éig jelentkezhetnek első körben az érdeklődő hallgatók az SZTE Média Centrum, illetve a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság gyakornoki felhívására. A szegedi egyetem kommunikációs és gazdasági képzésein is lehetőséget kínál hallgatóinak a gyakorlati munkára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Érdekel a média világa? Szívesen látnád viszont a neved az újságok hasábjain vagy stáblistákon? Van kedved interjút készíteni ismert emberekkel? Koncertekre, fesztiválokra, kiállítás-megnyitókra, színházi bemutatókra járni? Bejutni olyan helyekre, ahova magánemberként talán sosem sikerülne? Netán szívesen vennél részt a Szegedi Tudományegyetem közösségi médiakampányának előkészítésében és lebonyolításában? Szeretnéd népszerűsíteni az SZTE-t a beiskolázási időszakban? Van kedved statisztikai adatelemzéseket, elemző tanulmányokat készíteni?


Aki ezek közül a kérdések közül akár egyre is igennel válaszolt, jelentkezzen bátran gyakornoknak, önkéntesnek az SZTE Média Centrumhoz, illetve a Marketing és Kommunikációs Igazgatósághoz. A két egyetemi egység ebben a szemeszterben újra elindítja népszerű gyakornoki programját, első körben 2013. március 11-éig (hétfő) várja az érdeklődő hallgatók pályázatait. Az SZTE GTK-s hallgatók számára a szakmai gyakorlatot kiváltó gyakornoki munkára augusztus második felétől lesz lehetőség.


Az SZTE Karrier Iroda március 13-i állásbörzéjén, a TIK-ben (Szeged, Ady tér 10.), többek között az önkéntes és gyakornoki programot hirdető SZTE Marketing Igazgatóság és a Média Centrum is képviselteti magát, információt szolgáltat..


Az újságíró gyakornokkal kapcsolatban elvárás az analizáló- és szintetizáló képesség, a jó íráskészség, kommunikációs készség, valamint a határozott fellépés. Felhasználói szinten ismerniük kell továbbá a Microsoft Office Excel, Word és PowerPoint számítógépes programokat. Az elemző marketing gyakornokoknak e három mellett az SPSS programban is tájékozottnak kell lenniük.

Nagyszerű lehetőségek nyílnak azok előtt, akik bizonyítják tehetségüket, tudásukat és elkötelezettségüket az önkéntes és gyakornoki program keretében: akár az eurorégiós és a hazai regionális sajtóorgánumoknak, illetve az egyetemi sajtónak (print, online, rádió, televízió) dolgozhatnak. Rendszeresen publikálhatnak például az SZTE Magazinban és az egyetem honlapján (www.u-szeged.hu). Az arra rátermettek bekapcsolódhatnak a hirdetési tanácsadói tevékenységbe, illetve a PR-referensi feladatokba, az egyetemi kommunikációszervezésbe. Az SZTE Média Centrum saját ösztöndíjprogrammal segíti a legtehetségesebb gyakornok tanulmányait, az önkéntesek munkájukról referenciát állít ki, az itt szerzett tapasztalat és kapcsolati tőke pedig később remekül hasznosítható a munkaerőpiacon.


Jelentkezni újságíró gyakornoknak a szovivo@rekt.szte.hu, marketinges gyakornoknak a pr@rekt.szte.hu e-mail címen lehet. A pályázathoz magyar nyelvű önéletrajzokat és motivációs levelet is csatolni kell. A gyakornokokat személyes interjú során választják ki.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.