SZTE Info

osztondij

Újabb ösztöndíjasok a Gazdaságtudományi Karon

2013. február 20-án ismét ösztöndíj átadó ünnepségre került sor a Gazdaságtudományi Kar aulájában. A rendezvényen a tavaszi szemeszterre elnyert ösztöndíjakról szóló oklevelet kapták meg a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó, önköltséges képzésen, nappali tagozaton tanuló hallgatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményt a Dr. Rácz Béla általános rektorhelyettes és Dr. Vilmányi Márton a Gazdaságtudományi Kar dékánja nyitotta meg; az első szemeszter ösztöndíjasainak eredményét és az ösztöndíjrendszer felépítését Dr. Deák István összegezte.

Az ösztöndíjak pályázat formájában, a www.eco.u-szeged.hu/osztondíj oldalon voltak elérhetőek mindazok számára, akik a 2012-es felvételi eljárás után önköltséges alapképzésben, nappali tagozaton kezdhették meg tanulmányaikat. A hallgatóknak - az előző szemeszter pályázati eljárásához hasonlóan- pályázatukhoz csatolniuk kellett önéletrajzaikat, motivációs leveleiket, valamint egyes ösztöndíjaknál személyes meghallgatásra is sor került. A rangsorolás alapját a hallgatók őszi félévben elért tanulmányi eredményét és előrehaladását mutató korrigált kreditindex alkotta.

A kari ösztöndíj mellett egy újabb vállalati ösztöndíjjal bővült a támogatások köre. A legújabb ösztöndíj alapító vállalkozás, a 7P Kft az uniós társfinanszírozás területén nyújt szolgáltatást, lefedve a tanácsadási tevékenységek meghatározó hányadát, és partnerei között tudva a régióban tevékenykedő hazai tulajdonú kis- és középvállalkozásokat, valamint az államháztartásban tevékenykedő szervezeteket. A 7P ösztöndíj támogatásával egy tehetséges hallgató mentesül az önköltség megfizetése alól.

„Az ösztöndíj nem jutalom, hanem karunk elismerése. Önök méltán lehetnek büszkék arra, hogy 270 hallgató közül a legjobb 26 közé tartoznak”- emelte ki köszöntőjében Dr. Vilmányi Márton. A GTK Tehetsége Ösztöndíjat számos hallgató második alkalommal nyerte el, ezzel is bizonyítva, hogy kiemelkedő teljesítményük tehetségen és szorgalmon alapul. Számukra megnyílik a lehetőség, hogy csatlakozzanak a kar mentorprogramjához, amelynek keretein belül egy-egy oktató mentor segítik őket a szakmai előmenetelben.

Ezúton gratulálunk az ösztöndíjat elnyert hallgatóknak!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.