SZTE Info

Szemeszter nyitó SzemeSZTEr

Elkészült a SzemeSZTEr című televíziós magazin februári adása. Az egyetemi magazin műsort a VTV Szeged tűzi műsorára, illetve hamarosan megtekinthető az SZTE honlapján is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A SzemeSZTEr című televíziós magazin februári adásában összefoglalót láthatnak a Kihívások című fórumról, az SZTE Médiatudományi- és Kommunikációs Tanszék 20. születésnapjára rendezett fórumról. De a báli szezonban a SzemeSZTEr is bálozott a gólyákkal, valamint szót ejtenek a zenéről, mint terápiás eszközről.

 

A magazint az SZTE Média Centrum megbízásából az SZTEtelevízió BTK TV Stúdiója készíti, szerkesztő: Nánási Anita, műsorvezetők: Hajdu Zsófia és Paku Viktória kommunikáció BA szakos hallgató.SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.