Bezár

Hírarchívum

A Mezőgazdaság Kar tapasztalatait kamatoztatják

A Mezőgazdaság Kar tapasztalatait kamatoztatják

2013. február 04.
2 perc

Sok évtizedes gyakorlati tapasztalatai révén, egy sokszereplős oktatási projekt résztvevője lett a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

mgkbalkanprojektA Hódmezővásárhelyen 1896-ban kezdett mezőgazdasági oktatás és a több mint 50 éve beindított felsőfokú agrárképzés, valamint a gyakorlatoknak helyet adó tanüzem tapasztalataira építve vonták be a kart az EU által finanszírozott 36 hónapos projektbe.

A 7 szerbiai, 5 Bosznia- hercegovinai, 1 szlovák, egy görög és egy magyar felsőoktatási intézmény szakembereiből álló csoport, január 30-tól február 1-ig tanácskozott Hódmezővásárhelyen. Dr. Bodnár Károly, a Mezőgazdasági Kar dékánja a Vásárhelyi Híreknek elmondta: a Nyugat Balkán agrárképzésének fejlesztése a fő cél, abban is elsősorban a gyakorlati oktatás javítása és korszerűsítése, a mezőgazdaság és az élelmiszer-termelés tudományágainak professzionális bachelor és master szinteken történő kialakítása, a Bolognai Folyamatnak megfelelően.

A 46 országot magába tömörítő, Bolognában aláírt felsőoktatási megállapodás a könnyen áttekinthető és összehasonlítható végzettségek, háromciklusú rendszerbe (Bachelor-Master-PhD) szervezését segíti elő. Ennek részét képezi a Szerbiában és Bosznia -Hercegovinában most indult 3 éves program. A két országban, az EU tagságra felkészülés jegyében, javítani akarják a tanterveket és az oktatási módszereket, fejleszteni akarják a tananyagokat. Végső soron a cél az, hogy a hallgatók a szakmai képzések révén erősíthetik az együttműködést a helyi mezőgazdasági és élelmiszertermelő közösségeivel.

Az összesen 15 európai felsőoktatási intézményt magába foglaló programba a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara elsősorban a gyakorlati oktatásban szerzett tapasztalatai miatt került be.

Sz. Z.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek