SZTE Info

Meet the scientist előadás


Tudós a középiskolások között – Bagyinka Csaba biofizikus tart előadást február 13-án 14 óra 15 perctől az SZTE gyakorló gimnáziumában.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Innovációs Szövetség folytatja a „Meet the scientist” projektet, a Magyar Fulbright Bizottsággal és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségével együttműködve. A program célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése a magyar középiskolások körében.

A program (30 perces előadás és 30 perces bemutató kísérlet) egyik előadását a Szegedi Tudományegyetem Ságvári gyakorló gimnáziumában tartják 2013. február 13-án (szerdán) 14 óra 15 perctől a díszteremben. Előadó Bagyinka Csaba, biofizikus, aki az MTA Szegedi Biológiai Központ Biofizikai Intézet munkatársa.

Köszöntőt mond Mogyorósi Péter innovációs tanácsadó, a Magyar Innovációs Szövetség dél-alföldi vezetője. Minden érdeklődőt várnak.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.