Bezár

Hírarchívum

Közéleti Kávéház: Fábián Tamásra emlékeznek

Közéleti Kávéház: Fábián Tamásra emlékeznek

2013. február 27.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék munkatársára emlékeznek március 4-én. A Közéleti Kávéház rendezvényén a tavaly tragikus körülmények között elhunyt geográfus életéről, munkájáról és utazásairól beszélgetnek 17 órától a Szegórában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Fábián Tamásra, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Természettudományi és Informatikai Karának oktatójára emlékeznek a Közéleti Kávéház március 4-i rendezvényén. A Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék munkatársával töltött évekről, a közös utazásokról, kirándulásokról és gyűjtőszenvedélyeiről beszélgethetnek 17 órától a Szent-Györgyi Albert Agorába (Szegóra) látogatók. A tragikus körülmények között elhunyt geográfusra születésnapján a Magyar Földtani Védegylet Egyesület emlékezik, s bemutatják a Fábián Tamáshoz kötődő kiállításokat.


Az esten az érdeklődők megismerhetik a geográfus vagyoni és szellemi örökségét óvó, hagyatékát és gyűjteményeit kiállító szervezet alapítóit és aktivistáit. A Fábián Tamás-Ért-Ék Alapítvány tagjai ismertetik eddigi programjaikat s további terveiket. Az ásványgyűjtő, tanító, fotós, utazó és barát emlékét idéző esten a beszélgetést vetítés kíséri.

 

SZTEinfo


fabiantamas_emlekest_2013feb27

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek