Bezár

Hírarchívum

Kiállítással mutatkoznak be a szegedi rajz tanszék hallgatói

Kiállítással mutatkoznak be a szegedi rajz tanszék hallgatói

2013. február 27.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának (SZTE JGYPK) hallgatói saját tárlattal mutatkoznak be. A rajz- és művészettörténet szakosok önálló alkotói kört hoztak létre Hermész Csoport néven, és a SZAB Székházban február 26-án nyílt tárlatot is közösen jegyzik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

hermesz_szab01_2013feb27Önálló kiállítás szervezésével mutatkozik be a Hermész Csoport nevű alkotói kör. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának (SZTE JGYPK) hallgatóiból álló művészeti csoport a SZAB-székházban szervezett saját tárlatot, ahol rajz és művészettörténet szakos tagjai a képzőművészet több ágát képviselik. Festmények, fotók, grafikák és plasztikák is láthatók a tavaly alakult csoport tárlatán. – Mindenki a maga világát mutatja be alkotásain keresztül, de a többiekkel együtt könnyebb megszervezni egy kiállítást – magyarázta a képek között Dér Julianna a megnyitón. – Konkrét célokkal a művészeket is komolyabban veszik, ehhez a tárlathoz is több segítséget kaptunk – beszélt helyzetéről a leendő grafikus.


hermesz_szabonelli_plasztikaAzonban a megnyitóünnepségen kiderült: a Hermész Csoport nem „csupán” képzőművészettel foglalkozik. – A kör megalakulásának célja egy olyan közös munka kialakítása, ami nemcsak a tagok egymás közti konzultációiból, beszélgetésekből, közös kiállításokból áll, hanem emellett a megszerzett információkat, gondolatokat közvetíteni is szeretné – olvasni az alkotók bemutatkozójában. – Hazai és külföldi művészeket, csoportokat keresünk fel, művésztelepek vagy más események alkalmával beszélgetéseket készítünk az alkotókkal nézeteikről, tapasztalataikról. Ezzel az archiválást és tanulást/épülést szeretnénk elérni, és ezeket az anyagokat mindenki számára elérhetővé tenni – írja a csoport.


Ezáltal „közvetítő” szerep is jut a fiatal alkotóknak. – Az így készült interjúk nélkül elsikkadnának a korunkbeliek kérdései – beszélt a Hermész munkájáról Szabó Nelli. – Célunk a kortárs művészeteket és alkotókat népszerűsíteni, mert nem kapnak elég figyelmet – mondta a hallgató, aki nemcsak festményekkel, de üvegplasztikákkal is érkezett a kiállításra.


A Somogyi utcai SZAB-székházban a tárlat még megtekinthető. A Hermész Csoportról további információk elérhetők az alkotói kör honlapján, de Facebook-oldalukon is számos érdekesség olvasható.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek