Bezár

Hírarchívum

Dokumentumfilm az SZTE zöld megoldásairól

Dokumentumfilm az SZTE zöld megoldásairól

2013. február 28.
1 perc

Nyolc-tízperces blokkban mutatják be a Szegedi Tudományegyetem zöld törekvéseit, kiemelten a szürkevíz-hasznosítást áprilisban a Múltunk és jövőnk – a víz című dokumentumfilm-sorozat részeként a Magyar Televízióban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A televíziós stáb februárban járt Szegeden, és az egyetem környezeti terhelését csökkentő beruházások – kiemelten a szürkevíz-hasznosítást lehetővé tevő rendszer – iránt érdeklődött. Forgattak az SZTE TIK Átriumában, a JATE Klub kistermében és a szürkevizet hasznosító gépészeti helyiségeiben, illetve felvételeket készített többek közt a Mérnöki Kar geotermikus energiát hasznosító hőszivattyúiról és napelemeiről. A felvételeket készítő csapatot Majó Zoltán főigazgató, Fakan Zoltán műszaki és beruházási irodavezető, valamint Tiszai Zoltán, a Mérnöki Kar gondnoka kalauzolta az egész napos forgatáson.


A felvett jeleneteket a Múltunk és jövőnk – a víz című oktatási célú dokumentumfilm-sorozat részeként lehet majd megtekinteni, előreláthatólag április 22-én a Magyar Televízió programjában.


További részletek a kongresszusi központ oldalán megtekinthetők

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek