SZTE Info

Akadémikusok – „nyakkendő nélkül”: Hetényi Magdolna

Hetényi Magdolna akadémikussal beszélget Pál Molnár Elemér február 20-án 17 órától a Móra múzeumban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Akadémikusok – nyakkendő nélkül című portré-sorozat vendége: Hetényi Magdolna. A geokémikus akadémikussal Pál Molnár Elemér geológus beszélget 2013. február 20-án (szerdán) 17 órától a Móra Ferenc Múzeum dísztermében (Szeged, Roosevelt tér 1-3.). A múzeum és az MTA Szegedi Területi Bizottsága közös rendezvénye nyitott minden érdeklődő számára.

 

További információ a csatolt meghívóban 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.