SZTE Info

Adója 1 százalékával segítheti az SZTE-s tehetségeket

A Szegedi Tudományegyetem tehetséges hallgatói támogatása céljából hívta életre a Szegedi Tehetséggondozó Tanácsot, mely számos módon törekszik a tehetséges hallgatók támogatására – az alapítvány munkáját bárki segítheti adója 1 százalékának felajánlásával.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tehetségek támogatása érdekében többek között a Szegedi Tudományegyetem, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és hazai vállalkozások által nyújtott anyagi támogatásból több „SZTE Talent” ösztöndíjat hozott létre az alapítvány, melyekre az egyetem összes karának legtehetségesebb hallgatói pályázhatnak.

 

Annak érdekében, hogy továbbra is támogatni tudja a szervezet a tehetséges fiatalokat, kérik, hogy aki teheti, adója 1 százalékát az egyetemi tehetséggondozás céljait támogató Pro Talentis Universitatis Alapítvány számára ajánlja fel. Az 1% felajánlásához szükséges nyomtatvány és további tájékoztató információ az SZTE Tehetségpont honlapján elérhető:

http://www.sztehetseg.hu/hu/pro_talentis_alapitvany/2013_egy

 

Ezen túl az alapítvány minden további pénzbeli támogatást örömmel vesz (számlaszám: 11600006-00000000-41821394). Az alapítvány a befolyt támogatások teljes összegét hallgatói ösztöndíjakra fordítja. Amennyiben a felajánló hozzájárul, hogy felajánlásáról, pénzbeli támogatásáról az SZTE Tehetségpont támogatóként az ösztöndíjak kiosztásánál feltüntesse, ezt a szándékát az SZTE Tehetségpont koordinátorának, Szarvas Katának jelezheti (szarvas.kata@rekt.szte.hu).

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.