Bezár

Hírarchívum

Szegedi tudományos könyvtermés 2012-ből

Szegedi tudományos könyvtermés 2012-ből

2013. április 23.
1 perc

Tudományos könyveket mutatnak be a SZAB Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottsága szervezésében, az április 24-i könyves szemlén csaknem húsz, szegedi egyetemi szerzők által írt, illetve Szegeden 2012-ben kiadott kötetet ismerhetünk meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvény 9 órakor kezdődik a Szegedi Akadémiai Bizottság (SZAB) székházában. A bemutatósorozatot Csúri Károly egyetemi tanár, a SZAB Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottsága elnöke nyitja meg.

 

A bemutatandó kötetek igen széles tematikai spektrumot ölelnek fel. Irodalomtudomány, retorika, nyelvtörténet, néprajz, összehasonlító nyelvészet egyaránt helyet kap a bemutatandó könyvek révén. Olyan beszédes címekkel találkozunk, mint például Hárs Endrétől Herder tudománya – az elgondolhatóság határain, Kelemen Zoltántól A ködlovagok tegnapjai (Tanulmányok a századforduló ködlovag íróiról) vagy H. Tóth Imre, Balázs L. Gábor és Majoros Henrietta tollából a Bolgár történeti nyelvtan (Hangtan, alaktan). Bassola Péter szerkesztésében immár a Német–magyar főnévi valenciaszótár második kötetét is kezébe veheti az olvasó. Néprajzi, vallási néprajzi témák sem maradnak el, így Simon András Hagyomány, újítás, minőség. A szőlőfeldolgozás-mustnyerés technológiája. A dél-zalai példa című kötetét is megismerhetik az érdeklődők vagy a néprajz szegedi műhelyéből a Barna Gábor tanszékvezető szerkesztésében megjelent könyveket, mint például a Vallás, közösség, identitás vagy Vallások, határok, kölcsönhatások.

 

A részletes program megtekinthető itt.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek