Bezár

Hírarchívum

A mezőgazdaság fontos kérdéseiről értekeztek a Wellmann-konferencián

A mezőgazdaság fontos kérdéseiről értekeztek a Wellmann-konferencián

2013. április 26.
2 perc

A mezőgazdaság, a vidékfejlesztés, a környezetgazdálkodás, az élelmiszer-tudományok és a kapcsolódó területek aktuális kérdéseit, problémáit vitatták meg április 25-én, az SZTE MGK által rendezett XII. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferencián.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Wellmann2013_023– A nemzetközi konferencia célja, hogy megpróbáljunk Európa és kis túlzással a világ több részéről kutatókat idevonzani. A rendezvénnyel olyan lehetőséget biztosítani, ahol a mezőgazdaság, a vidékfejlesztés, a környezetgazdálkodás, az élelmiszer-tudományok és a kapcsolódó területek aktuális kérdéseit, problémáit vitathatják meg a szakemberek – hallottuk Horváth Józseftől, az SZTE Mezőgazdasági Kar tudományos dékánhelyettesétől. A XII. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferenciára idén Finnországból, Litvániából, Romániából, Szerbiából, Koszovóból és Törökországból is érkeztek felkért előadók és résztvevők. Nem csak agrár-kutatóintézményekből, hanem a kapcsolódó szakterületekkel foglalkozó szakemberek is eljöttek Hódmezővásárhelyre, és meghallgatták az előadásokat.

 

Wellmann_2013-2_019A közel 120 fős konferencia az „Új irányok a mezőgazdaságban és a vidékfejlesztésben” alcímet kapta. A résztvevők délelőtt plenáris előadásokat hallgattak meg, majd ebéd után a poszterbemutatóval és szekcióülésekkel folytatódtak a szakmai programok. A prezentációk az agrárökonómia, az állattudomány, az élelmiszer-tudomány és a környezetvédelem, valamint a növénytudomány és a kertészet témakörét ölelték fel. Szó volt többek között az állatjólétről és annak mérhetőségéről, de a résztvevők hallhattak arról is, milyen konfliktusokhoz vezet, ha a vadállatok beszabadulnak a városba. A plenáris ülés összegzéssel zárult. Az előadások után vitára is lehetőség nyílt.

 

A szakmai programot követően a résztvevők a Népművészeti Tájházba látogattak el, ahol jobban megismerhették a térség folklórját. Este a Sólyom Bisztróban rendezett szakesten kötetlen beszélgetés alakult ki a nap közben elhangzott témákról, mely megalapozhatja a jövőbeli együttműködések előkészítését is.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek