Bezár

Hírarchívum

Környezettudatos gondolkodásra nevelt a Föld Napja

Környezettudatos gondolkodásra nevelt a Föld Napja

2013. április 21.
2 perc

Az SZTE Füvészkertben rendezett április 20-i programra több ezren látogattak ki. Játékos formában bővíthették természettel kapcsolatos ismereteket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

IMG_0176_szteGyerekek hada töltötte meg a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjét a Föld Napján. Az április 20-i eseményen – melyet az SZTE Füvészkert közösen szervezett a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel – 18 állomásból álló „szemetes” kalandpálya várta a családokat. A standok között nyolc pecséteket lehetett begyűjteni, ehhez különböző, a környezettudatossággal kapcsolatos játékokat, feladatokat kellett végrehajtani, és akinek öt pecsétje összegyűlt, részt vehetett a tombolasorsoláson. A hulladéktekénél például a zsinegen függő vizes flakonnal kellett eldönteni a vizesflakon-bábukat, a szúnyoggyérítés-bemutatón halak csaptak össze a lárvákkal, de volt memóriajáték, kukásautóba célba dobás is, valamint kutyás ügyességi feladatokkal is találkozhattak az érdeklődők. Rekordokat döntött a látogatottság, a szervezők szerint a háromezret is elérte azok száma, akik a gyönyörű tavaszias időben kilátogattak a füvészkertbe.

 

IMG_0253_szteNémeth Anikó, az SZTE Füvészkert igazgatóhelyettese elmondta: öt éve indult a Föld Napja rendezvényük, és negyedik alkalommal szervezték közösen a helyi környezetgazdálkodási céggel. – Határozott célunk, hogy bővítsük azoknak az embereknek az ismereteit, akik hajlandóak szelektíven gyűjteni a hulladékot, illetve megváltoztassuk azok gondolkodásmódját, akik eddig nem tették. Nem mellékesen a kisebbekkel szeretnénk megismertetni a természetet, az élővilágot, ezért is örülünk, hogy ennyi család ellátogatott a rendezvényre. Tapasztalatunk szerint akár egy óvodás is rábírhatja otthon a szüleit, hogy szelektíven gyűjtsenek – magyarázta el a szakember.

 

Az igazgatóhelyettes a füvészkert további eseményeiről i tájékoztatást nyújtott. – Két hét múlva, május 4-én és 5-én tartjuk a kertészeti kiállítást és vásárt, ahová közel negyven kiállító érkezik, és a kertészet minden szegletét érintjük: nemcsak növényekkel, hanem kertépítészeti technikákkal, öntözési módszerekkel, kerti kisgépekkel is megismertetjük a kilátogatókat. Ezt követi a madarak és fák hete, mikor óvodásokat és kisiskolásokat várunk hasonló környezettudatos programokkal. A Lótusz Napokra pedig a növény virágzásának csúcsidőszakában kerül majd sor, igazi távol-keleti hangulatot idézünk meg ekkor – árulta el.

 

SZTEinfo


Fold_napja_galeria
További képek itt megtekinthetők
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek