Bezár

Hírarchívum

Inspiráló előadások és könyvajándék az SZTE Klebelsberg Könyvtárnak

Inspiráló előadások és könyvajándék az SZTE Klebelsberg Könyvtárnak

2013. április 11.

Klubeseményt tartott a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumában a TEDxYouth@Budapest. A résztvevők érdekes és inspiráló előadásokat hallhattak arról, hogyan lehet kreatív sikereket elérni az online és a mobilos világban, és hogy mindez hogyan valósítható meg egy magyar megyeszékhelyről indulva.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A TED (Technology, Entertainment, Design – technológia, szórakoztatás, dizájn) konferenciák globális sorozata, melyeket egy nonprofit alapítvány, a The Sapling Foundation rendez szerte a világon. Az előadók élvezetes, befogadható, közérthető módon beszélnek a legkülönbözőbb témákról, legyen az tudományos kutatás vagy saját megvalósított álmuk. A témákkal rendre olyan gondolatokat közvetítenek, melyeket érdemes terjeszteni, melyekkel inspirálják a hallgatóságot. A rendezvény érdekessége, hogy minderre csupán 18 perc áll az előadók rendelkezésére.

 

Harmincon aluli előadók

 

A HVG által életre hívott TEDxYouth@Budapest a TED elveit és szellemiségét követő esemény. Ez azonban fiataloktól, a fiataloknak szól. A szervezők kifejezetten 30 év alatti előadókat választanak ki a pályázat útján jelentkezők közül, készítik fel őket arra, hogy kiálljanak, és elmondják ötleteiket a nagyközönség előtt, majd mentorálják is „felfedezettjeiket”. Előadóik tehát olyan fiatalok, akikre érdemes odafigyelni, akik innovatív, friss ötleteikkel és újszerű nézőpontjukkal kitűnnek kortársaik közül, és mondanivalójuk van a világ számára. Évente egyszer rendeznek TEDxYouth@Budapest konferenciát Magyarországon, többször pedig klubeseményeket. Ilyen klubeseményre került sor április 10-én a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumában is, ahol a hazai online és mobilos világ krémje tartott előadást. Váró Péter formatervező, tipográfus, startupper arról beszélt, hogy a siker, élmény. A kapcsolat tőke – hívta fel a figyelmet Csóti Janka, az Uniomedia PR-ügynökség online kommunikációs igazgatója, aki életének arról az időszakáról mesélt, amikor Indiában dolgozott. A Szegedi Tudományegyetemen végzett Gonda Bence és Szászi Barnabás, a Binga Kreatív Kommunikációs ügynökség alapítói pedig saját vállalkozásuk beindításakor szerzett tapasztalataikról beszéltek a hallgatóságnak. A klubesemény házigazdája Balogh Csaba, a Szegedi Tudományegyetem mobilos képzésének vezetője volt.

 

Ajándékkönyvek az SZTE Klebelsberg Könyvtárnakkonyvsarok

 

A TEDxYouth@Budapest szegedi klubeseménye kapcsán a rendezvénysorozatot szervező HVG a főtámogató IT Services Hungary jóvoltából 100 könyvet adományozott az SZTE Klebelsberg Könyvtárnak – tudtuk meg Budaházy Árpádtól. A HVG Könyvek kiadóvezetője elmondta: a tudássarok könyvespolcaira olyan köteteket válogattak össze, amelyek igazán inspirálóak. Legújabb üzleti megoldásokról, technológiákról, a tudományról szólnak. 

A TEDxYouth@Budapest előadóinak beszédeit megnézhetik az interneten: http://www.tedxyouthatbudapest.com/

 

Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek