Bezár

Hírarchívum

Ingyen tanulhat kínaiul az SZTE Konfuciusz Intézetében

Ingyen tanulhat kínaiul az SZTE Konfuciusz Intézetében

2012. szeptember 22.
2 perc

Tandíjmentes és kedvezményes árú kínai nyelvtanfolyamokat kínál az érdeklődőknek az SZTE Konfuciusz Intézete. A Kína népszerűsítésére életre hívott intézményben előadássorozat, fotókiállítás mutatja be a világ legősibb folyamatos civilizációját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Konfuciusz_program_2Szeptember végétől tágra nyitja kapuit az SZTE Konfuciusz Intézete, így segítve, hogy a dél-alföldi emberek megismerhessék Kínát, a világ legősibb civilizációját. A hét utolsó csütörtökjein szakértők mesélnek Kínáról: első alkalommal szeptember 27-én 18 órától az SZTE ÁJTK Összehasonlító Jogi Intézetének adjunktusa, Bóka János jellemzi a távoli ország alkotmányát. Fotókiállítás fogadja október 2-től a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjába látogatókat. A kínai oroszlántánccal kezdődő megnyitót követően a Fábri-show-ban is bemutatott operaénekes, az SZTE-n diplomázó Zhang Yu Carolyn énekel népdalokat. Az SZTE őszi kulturális fesztiválja időszakában lesz – többek között – kínai csomózós és kalligráfia kurzus is.

Ingyenes, bevezető kínai nyelvtanfolyamra várja az érdeklődőket a Konfuciusz Intézet. Az október 15-én induló kurzusokra még lehet jelentkezni – tudtuk meg Szentmártoni Líviától. Az intézmény igazgatója (képünkön) elárulta: az alapfokú kínai nyelvtanfolyam díja is méltányos, és hatszor két hónapos tanfolyam többnyire elegendő az alapfokú nyelvvizsgához. Szerinte a kínai nyelvvel való ismerkedés minden kíváncsi, és egy másik kultúrára nyitott ember számára érdekes lehet. Ugyanakkor az ázsiai ország gazdasági szereplőivel köthető megállapodásban reménykedő hazai vállalkozók számára szinte kötelező, ugyanis Kínában az üzleti nyelv: a kínai.

– Szorgalom, kitartás kell a kínai nyelv tanulásához is – hangsúlyozta Szentmártoni Lívia, mikor arról beszélt, hogy nyelvórákat, tandíjmentes kurzusokat hirdet egyetemi hallgatóknak az SZTE Konfuciusz Intézete. – Érdemes tanulni, mert ilyen alapokkal már lehet kínai ösztöndíjakra pályázni. De azért is megéri tanulni, mert a terveink között szerepel a kínai nyelvvizsga lehetőség helybe hozása. Minderről tájékoztat az SZTE Konfuciusz Intézete programfüzete, valamint a már élő internetes oldal, a www.szegedikonfuciuszintezet.hu

„Gazdasági haszna is lesz annak, ha Szegeden Konfuciusz Intézet nyílik” – ígérték a szakemberek. Most, hogy rekord gyorsasággal – a Szegedi Tudományegyetem és a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyeteme együttműködése, valamint a Kínai Nyelvoktatási Tanács (Hanban) támogatása eredményeként – megszületett a Tisza-parti universitas Konfuciusz Intézete, várható, hogy a befogadó egyetem városába nagyobb kedvvel jönnek befektetők a világgazdasági nagyhatalomnak számító Kínából.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek