SZTE Info

Elmosta az eső, novemberben tartják meg a SANSZ napot

Az időjárás nem kedvezett az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ esélyegyenlőségi rendezvényének: elmosta az eső a csütörtöki SANSZ napot. Novemberben, a SZTE Honvéd téri épületében pótolják az elmaradt programokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Életvezetési Tanácsadó Központja szeptember 20-án csütörtökön esélyegyenlőségi napot tartott volna az Aradi vértanúk térén, ám az esős időjárás nem kedvezett a rendezvénynek. Az úgynevezett SANSZ-nap szabadtéri programjai a tartós eső miatt elmaradtak. A rendezvény fő szervezője, a szegedi egyetem Életvezetési Tanácsadó Központ munkatársai elmondták: novemberben, az SZTE Honvéd téri épületében megtartják a SANSZ napot.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.