Bezár

Hírarchívum

A ZMK-sok koncerteznek a Zsidó Kulturális Fesztiválon

A ZMK-sok koncerteznek a Zsidó Kulturális Fesztiválon

2012. október 10.
2 perc

A Zeneművészeti Kar (ZMK) hallgatói adnak koncertet október 10-én 19 órától az Új Zsinagóga rekonstrukciója javára. A VIII. Szegedi Zsidó Kulturális Fesztivál rendezvényén Bach, Haydn, Widor és Dvorak művei csendülnek fel a ZMK Vegyeskara, illetve Szimfonikus Zenekara közreműködésével.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Bach, Haydn, Widor és Dvorak művei csendülnek fel október 10-én az Új Zsinagógában a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) polgárainak tolmácsolásában. A Zeneművészeti Kar (ZMK) hallgatói a városképi jelentőségű, híres épület rekonstrukciója javára adnak koncertet 19 órától a VIII. Szegedi Zsidó Kulturális Fesztivál programján.

A rendezvényen Endreffy Attila, több nemzetközi orgonaverseny győztese adja elő Bach e-moll passacagli és fúga című művét, majd a Bács-Kiskun megyei Junior Prima Primissima díjas Csupor Balázs szólaltatja meg Widor V. orgonyaszimfóniájának 1. tételét. Az egyetemisták koncertjén a ZMK Vegyeskara is közreműködik: a XIII. Budapesti Nemzetközi kórusverseny arany diplomás csapata Haydn-zsoltárokat ad majd elő Dr. Cseri Zsuzsanna karnagy vezényletével. Az estet az SZTE ZMK Szimfonikus Zenekar zárja Dvorak VIII. szimfóniájával, amelyet Somorjai Péter karmester dirigál az Új Zsinagógában.

A VIII. Szegedi Zsidó Kulturális Fesztivál közel kéthónapos rendezvénysorozatának célja, hogy bemutassa a nagyközönségnek a szegedi zsinagóga és a vallási központ kulturális életét hangversenyeken, kiállításokon, könyvbemutatókon és egy izraeli vacsoraesten keresztül.

A rendezvénysorozaton a Szegedi Tudományegyetem fontos szerepet vállal: Csanádi László orgonaművész, az SZTE Zeneművészeti Kar főiskolai tanárának hangversenyére október 24-én kerül sor, míg az Olasz Kulturális Központban október 29-én Carlo Michelstaedter A meggyőzés retorikája című könyvét Pál József, az SZTE Bölcsészettudományi Kar egyetemi tanára, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese mutatja be Georgio Pressburger társaságában.

A Zeneművészeti Kar hallgatóinak koncertjéről további információ a mellékletben olvasható, a VIII. Szegedi Zsidó Kulturális Fesztivál részletes programja pedig az Új Zsinagóga honlapján érhető el.

SZTEinfo


zmk_zsidokultfeszt

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek