Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: újabb sikert szült a Szedeák-csapatmunka

Kosárlabda: újabb sikert szült a Szedeák-csapatmunka

2012. október 28.
2 perc

Fontos mérkőzést nyert a Szegedi Tudományegyetem által is támogatott kosárlabdacsapat az NB I/A csoportban a Jászberény ellen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nagyszerű összecsapást vívott a férfi kosárlabda NB I/A 5. fordulójában a Naturtex-SZTE-Szedeák és a TOP COP Security Jászberény. A vendégek három győzelemmel és egy vereséggel a tarsolyukban érkeztek az újszegedi sportcsarnokban, míg a hazaiak neve mellett két-két diadal és zakó szerepelt a játéknap előtt. Mindkét fél tisztában volt a találkozó jelentőségével, hiszen ahogy a mieink, úgy a nyáron alaposan megerősített berényiek is a felsőházi rájátszásba, a legjobb nyolc közé vágynak.

Szegedi szempontból nehézséget jelentett, hogy az amerikai irányító, John Gilchrist bokasérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. Hiányát az első félidőben megérezte a Szedeák, mely jobbára csak futott az olykor tíz ponttal is elhúzó ellenfél után. A második negyed végére azonban összekapta magát Molnár József legénysége, így a nagyszünetben csak egy ponttal vezettek a vendégek. A második félidőben pedig olyan kosárlabdát mutatott be a Szedeák, melyre drukkerei régóta várnak. Igazi csapatként működött a Szeged: kőkeményen és fegyelmezetten védekezett, nem hagyott levegőt a jászsági centereknek, támadásait nem kapkodta el, rendre dobóhelyzetekig játszotta, s mind távolról, mind a palánk alól egyre biztosabban célzott. A nagyszerű csapatmunkát ráadásul pompás egyéni teljesítményekkel is sikerült megfűszerezni, elsősorban Vida Máté, Kiss Zsolt és Csorvási Milán villogott. A hajrára teljesen felőrölte tanácstalan riválisát a hazai gárda, s teljesen megérdemelten aratott 88-75-ös győzelmet, amit vastapssal honorált lelkes közönsége.


Férfi kosárlabda NB I/A 5. forduló:

Naturtex-SZTE-Szedeák – TOP COP Security Jászberény 88-75 (20-21, 20-20, 21-17, 27-17).
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Kapitány Gellért, Jakab László, Jurák Krisztián.
Szeged: VIDA 12, GURLEY 20/6, KISS ZS. 15/15, DUKIC 6, CSORVÁSI M. 26. Csere: Csorvási L. 3/3, Tanács 6, Wirth. Vezetőedző: Molnár József.
Jászberény: RAKIC 21/6, Soós 5/3, Markovic 10, DRAMICANIN 17/3, Horti 12. Csere: Madár, Török 4, Szabó P. 4, László 2. Vezetőedző: Földi Sándor.
Kipontozódott: Dukic (40′), ill. Horti (39′).

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek