Bezár

Hírarchívum

Egy estén a Sheket és a Skatch – különleges produkció a JATE Klubban

Egy estén a Sheket és a Skatch – különleges produkció a JATE Klubban

2012. november 16.
2 perc

Az egyetemi rendezvények, valamint Szeged kedvelt zenekarai, a Sheket és SKAtch egy estén lépnek a JATE Klub színpadára. A november 30-i koncertre a meglepetésdalok mellett közös örömzenéléssel készül a két csapat, így a világzene és a „betyár-ska” izgalmas találkozásának lehetünk fültanúi.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeged két „leglábmegmozgatóbb” zenekara, a Sheket és a SKAtch közös koncertet ad a JATE Klub színpadán november 30-án. Míg az előbbi formáció a különböző népek dallamait ötvözi népszerű zenei fúziókkal; addig az utóbbi a ska-műfaját fűszerezi magyaros, időnként balkáni motívumokkal. Azonban a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatóinak egyik formációt sem kell bemutatni, hiszen mindkettő több szállal kötődik az universitashoz: jelenlegi egykori hallgatói tagjai a csapatoknak, amelyek gólyabulik, kulturális rendezvények visszatérő szereplői is.

A november 30-i koncert lesz az első alkalom, hogy együtt lép színpadra a Sheket és a SKAtch, de – ígéretük szerint – nem az utolsó. A rendezvényre mindkét zenekar a meglepetésszámok mellett közös örömzenéléssel készül, így egy igazán különleges produkcióra készülhetnek Szeged két „leglábmegmozgatóbb” formációjának rajongói.

A – kapuit 20 órakor nyitó – JATE Klub programjára az egyetemi polgárok 600 forintért, a külsősök 800 forintért válthatnak jegyet, a mottó pedig: no ska, no folk, no way!”





„Betyár-ska” a SKAtch-től

A szegedi banda 2008 óta felelős az ország és a Délvidék klub- és fesztiválközönségének erőnlétéért. Betudható ez annak, hogy a zenekar a ska műfaját képviseli, s a jamaicai dallamokat kombinálja magyaros, vagy éppen balkáni motívumokkal – amelyben a tangóharmonika nagy szerepet játszik. A SKAtch indulása óta megnyerte már a Rockmaraton Local Heroes tehetségkutatót, de dobogós lett a nyírbátori AzFeszt Fesztiválon és a szegedi Amatours Tehetségkutató Versenyen is. Több demo után a „betyár-ska”-t játszó együttes 2010-ben Jóska Csárda című nagylemezével lepte meg rajongóit, idén pedig elkészítette háromszámos kislemezét, a K.R.E.SZ.-t.

 




A Sheket és a világzene

Különböző népek zenéit olvasztja össze és ötvözi népszerűbb zenei fúziókkal a Sheket: a magyaros dallamvilág mellett a klezmer motívumait használja főként, de bolgár, román, ír vagy szerb ritmus- és dallamvilága miatt a csapat a világzene kategóriájába sorolja magát.

A 2007-ben alakult szegedi zenekar szintén ismerős az universitas berkeiben, hiszen – alapítása évében – már megnyerte a Szegedi Tudományegyetemen rendezett SZTEhetségkutatót. Azóta a Skeket fellépett már – több magyarországi város mellett – a macedóniai Bitola és Skopje nyári fesztiváljain, de bejárta a lengyelországi Cheremka mellett Skopjét is.

 


SZTEinfo


SKAKETT_FLYER

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek