Bezár

Hírarchívum

Pneumobil2
A műszaki értelmiség ünnepe az egyetemen

A műszaki értelmiség ünnepe az egyetemen

2012. május 30.
1 perc

Műszaki fejlődés és fenntarthatóság címmel rendez programokat a Szegedi Tudományegyetem a Magyar Műszaki Értelmiség Napjának alkalmából. A június 5-i (keddi) bemutatóknak, akcióknak a JATIK ad otthont.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A megújuló energiatechnológiák alkalmazási lehetőségeivel, az SZTE napelemes energiatermelésével is megismerkedhetnek - többek között - a műszaki és természettudományok iránt érdeklődők június 5-én (kedden) 9 és 15 óra között a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában (Szeged, Ady tér 10.). Az SZTE csatlakozik a műszaki értéelmiség napja országos akciójához.

Bemutatkozik a környezettudatos szemléletet 2011 óta népszerűsítő SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ „Zöld kommandója”. Akciózik az SZTE Mérnöki Kar "MK Laren" pneumobil csapata is: a legjobb léghajtányt építetve két díjat is nyertek idén az Egerben rendezett V. Bosch Rexroth Pneumobil Versenyen. Így a léghajtányt építő SZTE-hallgatók méltó módon irányítják a figyelmet az idén 50 éves szegedi mérnökképzésre.

A Magyar Műszaki Értelmiség Napját hatodik alkalommal rendezik meg. A hazai mérnöktársadalom legnagyobb programsorozatának célja, hogy felhívja a figyelmet: a műszaki értelmiség fontos szerepet játszik a nemzetgazdaságban.

Részletes program: http://www.u-szeged.hu/mmen

mmen_plakat_a3

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek