SZTE Info

Leteszik az új klinika tömb alapkövét

Alapkő letételi ünnepséggel új lendületet kap a Szegedi Tudományegyetem Új klinikáját bővítő 265 ágyas tömb és a Sürgősségi Osztály építése. (Az ünnepség eredeti programja a rossz időjárás miatt módosult.)

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az elmúlt évtizedek legjelentősebb dél-alföldi egészségügyi beruházása a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja új magkórházának és sürgősségi osztályának a kialakítása.

Az SZTE Új klinikáját bővítő beruházás megvalósításának fordulópontjakén 2012. május 15-én 10 óra 30 perctől ünnepséget tartanak. A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöki hivatalának I. emeleti tanácstermében (Szeged, Tisza Lajos körút 107.) elhangzó köszöntőket, beszédeket követően, 11 óra 30 perckor kezdődik az alapkőletétel és a sajtófotózás a beruházás helyszínén (Szeged, Semmelweis utca 6.). 12 órától egy harmadik helyszínen, az SZTE Szent-Györgyi Albert Oktatási Központban (Szeged, Dóm tér 13.) bemutatják a projektet.

További részletek, meghívó itt:

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 05.

tandi-flora-feat-varga-judit-szomoru-vasarnap

Néhány nappal ezelőtt debütált, s mára több százezer megtekintésnél tart Tandi Flora Szomorú vasárnap-feldolgozása, melyben Varga Judit igazságügyi miniszter kíséri az SZTE-n végzett énekesnőt hegedűn. A különleges produkció kapcsán beszélgettünk Tandi Florával.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.