SZTE Info

Nagyköveti látogatás a projektértekezleten

Fenntartható mezőgazdaság és turizmus, tapasztalatszerzés, együttműködés a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és a balkáni intézmények között. Ez a gyorsmérlege az SZTE Mezőgazdasági Kar által koordinált SATIS elnevezésű, 2 éven át tartó TEMPUS projektnek. 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
nagykövet
Bencze József, Magyarország macedóniai nagykövete (középen); Sasa Mitrev, a Goce Delcev University rektora (jobbra); Ilija Karov, a GDU Mezõgazdasági Kar dékánja (balra) tárgyal

- Tananyagok készülnek, valamint a szakalapításhoz szükséges tanterveket dolgoztunk ki. Emellett a projekt társfinanszírozásában megkezdődött a kedvezményezett intézményekben az oktatási és kutatási eszközök beszerzése – vont mérleget közelmúltbeli macedóniai projekt értekezletet követően Horváth József, az SZTE Mezõgazdasági Kara tudományos dékánhelyettese. A projektvezető a Stipben, a Goce Delcev University-n tartott megbeszélésről elmondta: az értekezleten jelen volt Bencze József nagykövet is. Az SZTE MGK által vezetett konzorcium Macedónia, Albánia és Koszovó hat egyetemét és hat nem egyetemi partnerét, mint kedvezményezetteket, valamint további hét EU ország kilenc partnerét foglalja magába.

 

További információ itt olvasható

dekan
Bodnár Károly, az SZTE MGK dékánja Pintér Attila nagykövetségi tanácsossal tárgyal
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.