SZTE Info

Nagyköveti látogatás a projektértekezleten

Fenntartható mezőgazdaság és turizmus, tapasztalatszerzés, együttműködés a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és a balkáni intézmények között. Ez a gyorsmérlege az SZTE Mezőgazdasági Kar által koordinált SATIS elnevezésű, 2 éven át tartó TEMPUS projektnek. 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
nagykövet
Bencze József, Magyarország macedóniai nagykövete (középen); Sasa Mitrev, a Goce Delcev University rektora (jobbra); Ilija Karov, a GDU Mezõgazdasági Kar dékánja (balra) tárgyal

- Tananyagok készülnek, valamint a szakalapításhoz szükséges tanterveket dolgoztunk ki. Emellett a projekt társfinanszírozásában megkezdődött a kedvezményezett intézményekben az oktatási és kutatási eszközök beszerzése – vont mérleget közelmúltbeli macedóniai projekt értekezletet követően Horváth József, az SZTE Mezõgazdasági Kara tudományos dékánhelyettese. A projektvezető a Stipben, a Goce Delcev University-n tartott megbeszélésről elmondta: az értekezleten jelen volt Bencze József nagykövet is. Az SZTE MGK által vezetett konzorcium Macedónia, Albánia és Koszovó hat egyetemét és hat nem egyetemi partnerét, mint kedvezményezetteket, valamint további hét EU ország kilenc partnerét foglalja magába.

 

További információ itt olvasható

dekan
Bodnár Károly, az SZTE MGK dékánja Pintér Attila nagykövetségi tanácsossal tárgyal
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.