Bezár

Hírarchívum

Online és telefonon is segíti a felvételizőket az ÁJTK és a GTK

Online és telefonon is segíti a felvételizőket az ÁJTK és a GTK

2012. február 10.
3 perc

Az SZTE Gazdaságtudományi Karán információs hetet tartottak, az Állam- és Jogtudományi Kar online felvételi tanácsadással és fogadóórákkal állt és áll az érdeklődők rendelkezésére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A felvételizők elsősorban a különböző kedvezmények és ösztöndíj-lehetőségek iránt érdeklődtek a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) GTK információs hetének keretében – tudtuk meg a kar dékáni hivatalának vezetőjétől. A GTK munkatársai megadott időpontokban telefonon nyújtottak információkat a felvételi eljárással, a képzésekkel, az e-jelentkezéssel és természetesen az ösztöndíjakkal kapcsolatban. Szakál Péter elárulta: telefonon is sokan érdeklődtek, ám még ennél is jóval többen az interneten keresztül szereztek be információkat. A jelentkezők számára részletes tudnivalókat kínáló kari honlap látogatottsága érezhetően megnőtt az utóbbi napokban. Emellett a GTK-sok a vonatkozó információs anyagaikkal a januári fővárosi Educatio-kiállításon, illetve a február 4-i SZTE Nyílt Napon is megjelentek.

Mire kíváncsiak a felvételizők? Arra, milyen ösztöndíjakat kínál majd hallgatóinak ősztől a GTK, kik és hogyan részesülhetnek a különböző kari kedvezményekben. Szakál Péter úgy tájékoztatott: mind a részletfizetési lehetőség, mind a (25 százalékos) kismamakedvezmény tovább él 2012 szeptemberétől is. Ezeket egyébként elektronikusan, a modulo rendszeren keresztül kell igényelniük a hallgatóknak. Ismeretes továbbá, a hallgatói terhek mérséklése, a kiváló diákok közgazdasági tanulmányainak támogatása érdekében a fakultás a költségtérítés mértékét felére csökkentő vagy annak megfelelő összegű ösztöndíjakat alapít 2012. szeptembertől. Évente minimum 40, nappali tagozatos közgazdászképzésben részt vevő, állami ösztöndíjban nem részesülő tehetséges diák nyerheti majd el ezeket a támogatásokat (a nevesített vállalati/intézményi ösztöndíjakat, illetve az SZTE Gazdaságtudományi Kar Tehetsége ösztöndíjakat).

A Gazdaságtudományi Kar a továbbiakban is minden szükséges információval igyekszik ellátni jövendőbeli diákjait. Még a jelentkezési határidő február 24-i lejárta előtt online fogadóórát terveznek Facebook-felületükön (http://www.facebook.com/pages/SZTE-GTK/153754884642915?ref=ts), ahol szintén bárki bátran kérdezhet bármit a felvételiről, a képzésekről, az ösztöndíjakról. Ennek pontos időpontját később közlik.


Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar a meghosszabbított felvételi jelentkezési határidőre figyelemmel online felvételi tanácsadással és fogadóórákkal is segíti az intézménybe jelentkező diákokat – tudtuk meg Karsai Krisztina közkapcsolati dékánhelyettestől.

Február 10-től összesen négy alkalommal lehet találkozni a kar közkapcsolati, valamint az oktatási dékánhelyettesével, Gellén Klárával. A hátralévő alkalmak: február 14-én 14-15, február 17-én 10-11 és február 21-én 14-15 óra között. A személyes felvételi tanácsadás helyszíne: Szegeden a Tisza Lajos krt. 54., I. emeleti kari tanácsterem. Ugyanebben az időben a kérdéseket online is fel lehet tenni egy fórumon, amely itt érhető el: http://www.juris.u-szeged.hu/felveteli/online-fogadoora-ajtk. Emellett előzetesen is el lehet kérni információkat a pr@juris.u-szeged.hu e-mail címen.

A szegedi jogi kart érintő drasztikus felvételi keretszámcsökkentést igyekszik a maga eszközeivel kezelni az intézmény. A SZTE nyílt napján arról tájékoztattak, hogy a jogász szakra felvételiző jól teljesítő tíz hallgatónak az első féléves tanulmányi eredmény alapján kiválósági ösztöndíj formában visszatérítik az önköltséget, és ez még csak a kezdet, tervezik további ösztöndíjak alapítását a jogi karhoz közel álló szakmai partnerek bevonásával.

A jogi kar és a CompLex Kiadó, Magyarország legnagyobb jogi- és adóügyi kiadója, a holland Wolters Kluwer csoport tagja együttműködési megállapodást írt alá digitális tananyagfejlesztés és más elektronikus tartalmakkal kapcsolatos oktatások körében. Eszerint a kiadó már 2012 februárjában kurzust indít az intézményben „Jogi adatbázisok a gyakorlatban” címmel, emellett pedig elkezdik az e-learning és egyéb digitális tananyagok együttes kifejlesztését. A digitális tananyagokkal igyekeznek a tankönyvekkel járó költségek redukálására is, valamint a kar illetékesei felhívják a figyelmet az önköltségesek részletfizetési és halasztott befizetési kedvezményeire is.

 

SZEGY

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek