Bezár

Hírarchívum

SZIN-TIK

SZIN: népszerűek az SZTE-sátrak

SZIN: népszerűek az SZTE-sátrak

2012. augusztus 21.
3 perc

Folyamatos az érdeklődés a fesztiválozók körében az SZTE sátrai körül a Partfürdőn, a Szegedi Ifjúsági Napok Civil Utcájában. A látogatók nemcsak a színes programok, az ajándéktárgyak miatt tömörülnek az egyetemi sátrak köré – vonzóak az ottani feladatok, játékok is. A fesztiválozók között számos egyetemistával találkoztunk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 

Az SZTE sátrai – többek között – az egészséges életmódra, a környezettudatosságra hívják fel a SZIN lakóinak a figyelmét. „Nagyon örülök, hogy az üdítőital vagy sörgyártók által szponzorált sátrak mellett, a Szegedi Tudományegyetem is képviselteti magát egy ilyen ifjúsági fesztiválon. Az elmúlt napokban rengeteg hallgatóval találkoztam, akik mindig segítőkészek voltak. Külön örültem a JATE klub sátrának, hiszen ott mindig jó zene szól” – mondta Gradzikiewicz Franciska lelkes SZINező.

 

A TIK sátra a környezettudatosságra hívja fel a figyelmet változatos játékaival és nyereményeivel. „Célunk a környezettudatosság népszerűsítés. Keressük a legkörnyezettudatosabb fesztivál arcokat, az ÖKO arcokat – minden programunk ennek jegyében zajlik. Az online kvíz, az ügyességi jellegű szelektív hulladékgyűjtési feladatoknál mindig kígyózó sorban állnak az emberek” – tájékoztatott Gyarmati László a TIK PR asszisztense.

„Az itt zajló programok felhívták a figyelmem – többek között – a takarékos vízfogyasztásra és a szelektív hulladékgyűjtésre, melyet a fesztivál területén is alkalmazok” – árulta Tolnai Csilla, a TIK játékában résztvevő fesztiválozók közül. Ő is azok közé tartozik, akik a SZIN lezárultával ÖKO arcként hagyja el a fesztivál területét.

 

Cserei Bettina

SZIN galéria  

*

 

SZINes egyetemisták

 

A SZIN iránt ez évben is nagy volt az érdeklődés a szegedi universitas hallgatói körében. Leginkább a szórakozás és a kapcsolatépítés vonzotta a fiatalokat a Tisza-parti fesztiválra. A SZINező egyetemisták különböző szerepkörben fesztiváloztak: egyaránt jelen voltak az önkéntesek, a fellépők, és a csak „szórakozni vágyók”.

 

KAPAS_VIVIEN_JPGKapás Vivien (SZTE-JGYPK, gyógypedagógia BA szak): – Nem először végzek önkéntes munkát a SZIN-en az Ifjúsági Vöröskeresztet színeiben. Ez a fajta munka egyáltalán nem fárasztó a számomra, hiszen a fesztiválon mindig új kapcsolatokra tehetek szert és részt vehetek a különböző koncerteken, programokon. A csapat, mellyel kint vagyok, nagyon jól összekovácsolódott, igazán színes egyéniségek vesznek körül.




CSENKI_ZALAN_JPGCsenki Zalán (SZTE-TTIK, földrajz BA szak): – Nagyon jól érzem magam a SZIN-en, fellépőként már harmadik éve vagyok kint. A Korinda zenekarban játszom kobozon. A fesztivált kicsit visszafogottabbnak tartom az előző évekhez képest, talán a meleg miatt alakult ez így. Bár a mai napon a koncertünk nagyon látogatott volt, aminek örülök. Pozitív számomra, hogy a Szegedi Ifjúsági Napokon a zenei műfajok nagyon színes a palettával rendelkeznek, többek között megfér a dubstep mellett a népzene világa. Véleményem szerint a SZIN egy nagyszerű lehetőség olyan zenekarok számára, akik meg akarják magukat mutatni a nagyközönségnek.




PATAKI_DORINA_JPGPataki Dorina (SZTE-BTK, kommunikáció-és médiatudomány BA szak): – Először járok a SZIN-en, ennek ellenére már gyakorlott fesztiválozónak mondhatom magam. A SZIN-ről vegyes érzésekkel távozom. Az Összművészeti sátor kellemes csalódás volt a számomra családias hangulata miatt, ott töltöttem el időm nagy részét. Persze felejthetetlen élmény marad számomra kedvenc fellépőm koncertje és a Silent Disco.




SOCZO_LASZLO_JPGSoczó László (SZTE-ETSZK, ápolás és betegellátás BA szak): – A SZIN-en a Greenpeace sátornak vagyok az aktivistája, szervezője. Célunk a fesztiválozók figyelmét felhívni a környezettudatosságra. Örömmel tölt el, hogy az egész fesztivál alapjáraton nagyon zöld hangulatú, figyelnek a szemét lerakására, minden fánál megtalálható a szeméttároló. Fesztiválon Geenpeace-el még először veszek részt. Ami megfogott ezen a fesztiválon az a rengeteg pozitív impulzus, ami itt ért.



Cserei Bettina

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek