SZTE Info

Elhunyt Zsoldos Ferenc emeritus professzor

Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Növénybiológiai Tanszék oktatója 85 évet élt.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Zsoldos Ferenc emeritus professzor, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Növénybiológiai Tanszék oktatója 2012. augusztus 3-án 85 éves korában halt meg. Temetése 2012. augusztus 17-én, pénteken református szertartás szerint történik. 10 órakor búcsúztatják a szegedi Honvéd téri református templomban, a temetés ezt követően 11 órakor kezdődik a Bajai úti református temetőben.

 

SZTEPress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.