SZTE Info

Elhunyt Zsoldos Ferenc emeritus professzor

Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Növénybiológiai Tanszék oktatója 85 évet élt.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Zsoldos Ferenc emeritus professzor, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Növénybiológiai Tanszék oktatója 2012. augusztus 3-án 85 éves korában halt meg. Temetése 2012. augusztus 17-én, pénteken református szertartás szerint történik. 10 órakor búcsúztatják a szegedi Honvéd téri református templomban, a temetés ezt követően 11 órakor kezdődik a Bajai úti református temetőben.

 

SZTEPress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.