SZTE Info

Tanácskozás a pszichoszomatikus medicináról

Lelki eredetű megbetegedések kutatásáról és gyógyításáról tanácskoznak az SZTE Általános Orvostudományi Kar Pszichiátriai Klinikájának május 3-i miniszimpóziumán.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„A pszichoszomatikus medicina oktatása, gyakorlata és kutatása” című tudományos ülést május 3-án 14 óra 30-től, az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (Szeged, Somogyi utca 7.) tartják. Az ülésen - többek között - a pozitív szuggeszcióknak a mindennapi orvosi gyakorlatban betöltött szerepéáről és az onkológiai pszichológiáról tartanak prezentációt. Császár Noémi a Budai Egészségközpont Országos Gerincgyógyászati Központja Pszichoterápiás Osztálya és Pszichoszomatikus Ambulanciájának osztályvezető pszichológusa „A fájdalom pszichoszomatikája” címmel tart előadást.

A szimpózium elnöke Kálmán János, az SZTE ÁOK Pszichiátriai Klinikájának egyetemi tanára.

További információ, részletes program:

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.