Bezár

Hírarchívum

kiemelt

Apokaliptikus csillagháború a JGYPK-n

Apokaliptikus csillagháború a JGYPK-n

2012. április 18.
2 perc

Az idei Juhász Gyula Napok háromnapos rendezvénysorozatán minden a Csillagok háborújáról szól.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar névadója, Juhász Gyula költő szobrának megkoszorúzásával kezdődött meg április 17-én a hagyományos, immár XVI. Juhász Gyula Napok. A három napig tartó programot Galambos Gábor dékán és Vágó Ádám, a JGYPK HÖK elnöke nyitotta meg.

A kar vezetője kiemelte: a rendezvény évről évre fejlődik, s nemcsak a hallgatók száma, de a bulik színvonala miatt is már-már országos szintűvé nőtte ki magát. Mint mondta, a fakultás képzéseinek színvonalát és népszerűségét az érdeklődők száma jól tükrözi. Több mint háromezer hallgató jelentkezett a múlt évben, közülük 1500-an első helyen jelölték meg a JGYPK valamelyik szakát. „Az elmúlt évek alatt rengeteg változás történt a felsőoktatásban. Hogy a témánál maradhassunk: baljós árnyak gyülekeznek, de a birodalom rövidesen visszavág, és bízzunk benne, hogy eljön még egy szebb jövő” – tette hozzá sejtelmesen Vágó Ádám HÖK-elnök, utalva arra, hogy a csütörtökig tartó játékos vetélkedés vezérmotívuma az idei esztendőben a Csillagok háborúja.

Délután a Topolya sori sportcsarnokban meg is kezdődött a haddelhadd. A részt vevő csapatok egymással és a Juhász Gyula Napok királynőjének, György Ritának kegyeiért versengenek három napon át. A sorjátékok mellett városi vetélkedővel, főzőversennyel és filmek forgatásával szerezhetnek pontokat a versenyzők, hogy eldőljön, ki lesz a 2012-es Csillagszemű Juhász. Lesznek remek koncertek is, ismert DJ-k mellett Fluor Tomi is szórakoztatja majd a jugyusok igen összetartó közösségét.

SZTEPress

 

JUGYU napok.zip
A JUGYU Napokon készült képgaléria itt megtekinthető
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek