Bezár

Hírarchívum

honlap_kezdo

Együttműködik az SZTE és a Szegedi SZEFO Zrt. a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáért

Együttműködik az SZTE és a Szegedi SZEFO Zrt. a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáért

2011. szeptember 23.
2 perc

Példaértékű együttműködést kötött az SZTE és a megváltozott munkaképességű emberek egyik legnagyobb hazai foglalkoztatója, a Szegedi SZEFO Zrt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az együttműködés keretében – az egyetem kutatói által irányított rehabilitációt követően – az állami tulajdonú vállalat munkaterápiás lehetőséget biztosít a megváltozott munkaképességű betegek számára és az adott munkakört ellátni képes munkavállalókat a cég a jövőben is foglalkoztatná. A SZEFO Zrt. támogatása egyúttal hosszútávon biztosítja a rehabilitációval foglalkozó szakemberek utánpótlását is.

A megállapodás célja, hogy az agyvérzés következményeként korlátozott beszédképességgel - afáziás betegséggel - élő emberek segítséget kapjanak beszéd- és kommunikációs képességük rehabilitációjához, és ezzel sokuk számára ismét megnyílhasson az út a munka világába. Az erről szóló nyilatkozatot 2011. szeptember 23-án írta alá Prof. Dr. Szabó Gábor rektor, és Kiss Sándor Csaba elnök-vezérigazgató. Az ünnepélyes eseményen részt vett és beszédet mondott Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is.

A most kötött megállapodás értelmében a Szegedi SZEFO Zrt. a speciális logopédiai terápiás tevékenység hatékonyabbá tétele érdekében 1 millió forint támogatást nyújt a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi és Orvostudományi Karának kutatói számára. A cég által nyújtott további 1 millió forintos fejlesztési támogatásnak köszönhetően a kutatási program eredményei az egyetem Orvostudományi illetve Nyelvtudományi Doktori Iskoláinak speciális képzéseiben is megjelennek, így biztosítva a betegek rehabilitációjával foglalkozó szakemberek utánpótlását. Az együttműködés keretében a megváltozott munkaképességű betegek – az egyetem orvos- és bölcsészettudományi karának kutatói által irányított rehabilitációt követően – a társaság jóvoltából munkaterápián is részt vehetnek egy speciális foglalkoztató csoportban.

„A megváltozott munkaképességű emberek egyik legnagyobb hazai foglalkoztatójaként természetesnek vettük, hogy minden rendelkezésünkre álló eszközzel támogatjuk az egyetemi programot. A nálunk dolgozók mintegy 70 százaléka, több mint 520 fő, betegség vagy születési rendellenesség okán korlátozott munkaképességű ember. Azoknak, az adott munkakört ellátni képes afáziás betegeknek, akik a komplex rehabilitációs program végeztével dolgozni szeretnének, cégünk szintén munkalehetőséget kínál” – hangsúlyozta Kiss Sándor Csaba, a Szegedi SZEFO Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora kiemelte: „A program jeles példája az egyetemünkön folyó, rendkívül széles körű kutatási-fejlesztési tevékenységnek, és a különböző tudományterületek sikeres együttműködésének. Bizonyítékul szolgál arra is, hogy a Szegedi Tudományegyetem a maga eszközeivel -- kutatási eredményeire és oktatási tapasztalataira építve -- hatékonyan tud segíteni egy olyan fontos társadalmi célkitűzést, mint a megváltozott képességűek visszavezetését a munka világába.”

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek