Bezár

Hírarchívum

Kigyulladt a szegedi veszélyeshulladék-égető -- Sajtóközlemény

Kigyulladt a szegedi veszélyeshulladék-égető -- Sajtóközlemény

2011. március 03.
1 perc

2011. március 3-ra virradóra tűz ütött ki a Szegedi Tudományegyetem klinikai területén lévő veszélyeshulladék-égetőben. A Tűzoltóság, a Katasztrófavédelem, valamint a Szegedi Tudományegyetem és a hulladékégetőt üzemeltető nonprofit kft. szakemberi azonnal megkezdték a munkát, mely eredményeként a vészhelyzetet a munkakezdésre elhárították. A tűzesemény a betegellátását semmilyen formában nem veszélyeztette illetve veszélyezteti.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tűz bekövetkezésekor két személy dolgozott az üzemben, személyi sérülés nem történt. Az égető azonban működésképtelenné vált, a berendezésekben esett kár 100 milliós nagyságrendű. Az üzemnél jelenleg tűzvizsgálók és környezetvédelmi szakemberek dolgoznak, de a klinika területén a működés zavartalan, elektromos, gépészeti és fűtési alrendszerek nem sérültek meg. A tűzoltóság szakemberei már a tűz keletkezésének okát vizsgálják.

A Katasztrófavédelem szakemberei folyamatos méréseket végeznek, környezetszennyezés nem történt, a lakosságra veszélyes szennyeződés a helyszíni vizsgálatok szerint nem került a levegőbe.

 

A történtekkel kapcsolatban a Szegedi Tudományegyetem sajtótájékoztatót tart március 3-án délután 13 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központjában (Szeged, Ady tér 10).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek