SZTE Info

BTK_Dipl_kezdo

Diplomaosztó a bölcsészkaron

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar diákjai is átvehették diplomájukat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Bölcsészettudományi Kar diplomaosztó 2011
Képgaléria
A karon 1088 hallgató tett sikeres záróvizsgát. Július 9-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központban rendezett ünnepélyes diplomaosztón a végzett 1088 hallgatóból 874-en vették át diplomájukat.

Egyetemi oklevelet 168 hallgató, ebből kétszakos diplomát 50 hallgató, mesterfokozatú diplomát 168, alapfokozatú oklevelet 499 hallgató vehetett át. Szakirányú továbbképzésben 54 hallgató vehette át oklevelét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.