SZTE Info

BTK_Dipl_kezdo

Diplomaosztó a bölcsészkaron

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar diákjai is átvehették diplomájukat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Bölcsészettudományi Kar diplomaosztó 2011
Képgaléria
A karon 1088 hallgató tett sikeres záróvizsgát. Július 9-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központban rendezett ünnepélyes diplomaosztón a végzett 1088 hallgatóból 874-en vették át diplomájukat.

Egyetemi oklevelet 168 hallgató, ebből kétszakos diplomát 50 hallgató, mesterfokozatú diplomát 168, alapfokozatú oklevelet 499 hallgató vehetett át. Szakirányú továbbképzésben 54 hallgató vehette át oklevelét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *