SZTE Info

educatio2011

Több ezer látogató az SZTE standjánál az Educatio 2011 kiállításon

A Papp László Budapest Sportarénában a hazai felsőoktatás szereplőinek két napos seregszemléjén több mint 80 napsárga pólóba öltözött szegedi hallgató, oktató és munkatárs fogadta a több ezer érdeklődő diákot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az SZTE 72m2-es standján a továbbtanulás előtt állók megismerkedhettek az egyetem 12 karának képzési kínálatával, a tájékozódás mellett pályaorientációs tesztet is kitölthettek, ingyenes fogászati szűrést vehettek igénybe és olyan ajándékokhoz juthattak, mint az SZTE logóval ellátott ceruza és teafilter vagy a Természettudományi és Informatikai Kar hallgatói által osztott ugróbab.

A Szegedi Tudományegyetem kiállításon tapasztalt sikerét mi sem mutatja jobban, mint hogy az SZTE Felvételi 2011 kiadvány 3000 példánya valamint a Szegedi Egyetem című lap felvételi különszámának összes példánya elfogyott a rendezvény ideje alatt.

Külön öröm számunkra, hogy az Edupress hírügynökség által kiosztott Kreatív stand díjat a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kara nyerte el, ahol az érdeklődők fogat húzhattak, vagy tömhettek a, illetve teljes fogászati kivizsgálást is kérhettek.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.