SZTE Info

sokfeleseg

Tegyünk a sokféleségért! - nemzetközi konferencia az SZTE-n

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre az európai agrobiodiverzitási fórum, aminek idén a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja ad otthont február 25-én és 26-án. A Tegyünk a sokféleségért! fórumsorozat olyan európai gazdálkodói csoportok és civil szervezetek éves szakmai találkozója, amelyek az agrobiodiverzitással, mezőgazdasági növények sokféleségével foglalkoznak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A fórum 2011-ben – hazánk uniós elnöksége alatt – Magyarországon, Szegeden, kerül megrendezésre a Védegylet és az ESSR szervezésében. Az esemény központi témáját az agrobiodiverzitás megőrzéséhez, fenntartható használatához és fejlesztéséhez fűződő gazdálkodói jogok adják.


Várjuk a fórumra a magyarországi és európai gazdálkodókat, kertészeket, vetőmagforgalmazó kisvállalkozásokat, génbankok munkatársait, nemesítőket és kutatókat, tájfajtákból készült termékek előállítóit, civil szervezeteket, helyi közösségeket és lakossági csoportokat. Mindazokat várjuk, akik konkrét kezdeményezéseket terveznek vagy működtetnek az agrobiodiverzitás területén.


Reményeink szerint a magyarországi helyszín lehetőséget nyújt több hazai és a közép-kelet európai kezdeményezés találkozásához.


További információ a http://www.liberate-diversity-hungary2011.org/hu/ weboldalon, illetve


Miskolczi Ágnes

rendezvényértékesítő
Telefon: +36-62-546-603;
Fax: +36-62-546-613
e-mail: rendezveny@tik.u-szeged.hu


 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.