Bezár

Hírarchívum

Balett fotón a szegedi egyetem központi épületében

Balett fotón a szegedi egyetem központi épületében

2011. december 01.
1 perc

torkoly_plakatTörköly József fotóművész alkotásaiból, a Szegedi Kortárs Balettről nyílik kiállítás a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatala épületében. A tárlat 2011. december 6. és 15. között tekinthető meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

balett_torkolyfoto02Balett címmel nyílik fotókiállítás a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Rektori Hivatalának átriumában (Szeged, Dugonics tér 13.). A tárlatot Törköly József fotóművész jegyzi: az 1993 óta működő Szegedi Kortárs Balett több előadását is lencsevégre kapta már az alkotó.

A kiállításon olyan klasszikus műveket feldolgozó modern táncszínházi darabokról láthatnak képeket az érdeklődők, mint a Carmina Burana, az Unioso, az Inferno vagy a Dante-szimfónia. Mindemellett a zenei montázsra komponált Testek filozófiájáról készült fényképekkel is megismerkedhetnek a látogatók.

A kiállítást 2011. december 6-án 18 órakor Dusha Béla fotográfus, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja nyitja meg. A Miklós napi rendezvényen Juronics Tamás, a táncegyüttes Kossuth-díjas koreográfusa és a Szegedi Nemzeti Színház művészeti vezetője is köszöntőt mond. Törköly József Balett-tárlata december 15-ig tekinthető meg.

torkoly_meghivo

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek