SZTE Info

Adományokat gyűjtenek a GTK hallgatói

A Magyar Vöröskereszttel együttműködve a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Hallgatói Önkormányzata (GTK HÖK) szeretne eljuttatni minél több ajándékot a rászoruló családoknak. Ehhez kérik a segítséget.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Íme néhány tipp, hogyan lehetne hozzájárulni ahhoz, hogy másoknak is boldog karácsonya legyen.

„Gyermekcsomag”: édességek, mesekönyv, plüssállat, játékok, ceruzák-filctollak, gyurma, kifestőkönyv, társasjáték, legó, stb.

„Élelemcsomag”: liszt, cukor, rizs, májkrém, konzerv, készétel, tészta, étolaj, tea, citromlé, tartós tej, keksz, nápolyi, stb.

„Tisztaságcsomag”: tusfürdő, sampon, fogkrém, fogkefe, szappan, pelenka, papírzsebkendő, szalvéta, kéztörlő, mosogatószer, öblítő, mosószer stb.

Mindezek mellett használt ruhákra, sálakra és sapkákra is nagy szükség van.

A GTK HÖK kéri tehát mindazokat, akik szívesen adnának ajándékot a szegényebb gyermekeknek, vigyék be a HÖK irodára (6722 Szeged, Feketesas utca 28.), amely minden nap 10 és 16 óra között tart nyitva. Az adományokat 2011. december 15-ig tudják átvenni.

Segítsünk együtt, hogy idén mindenkinek boldog legyen a karácsonya!

Elérhetőség:

Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat
Cím: 6722 Szeged, Feketesas u. 28.
Tel/Fax:+36 62 54 63 67
E-mail: info@gtkhok.hu

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.