SZTE Info

Adományokat gyűjtenek a GTK hallgatói

A Magyar Vöröskereszttel együttműködve a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Hallgatói Önkormányzata (GTK HÖK) szeretne eljuttatni minél több ajándékot a rászoruló családoknak. Ehhez kérik a segítséget.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Íme néhány tipp, hogyan lehetne hozzájárulni ahhoz, hogy másoknak is boldog karácsonya legyen.

„Gyermekcsomag”: édességek, mesekönyv, plüssállat, játékok, ceruzák-filctollak, gyurma, kifestőkönyv, társasjáték, legó, stb.

„Élelemcsomag”: liszt, cukor, rizs, májkrém, konzerv, készétel, tészta, étolaj, tea, citromlé, tartós tej, keksz, nápolyi, stb.

„Tisztaságcsomag”: tusfürdő, sampon, fogkrém, fogkefe, szappan, pelenka, papírzsebkendő, szalvéta, kéztörlő, mosogatószer, öblítő, mosószer stb.

Mindezek mellett használt ruhákra, sálakra és sapkákra is nagy szükség van.

A GTK HÖK kéri tehát mindazokat, akik szívesen adnának ajándékot a szegényebb gyermekeknek, vigyék be a HÖK irodára (6722 Szeged, Feketesas utca 28.), amely minden nap 10 és 16 óra között tart nyitva. Az adományokat 2011. december 15-ig tudják átvenni.

Segítsünk együtt, hogy idén mindenkinek boldog legyen a karácsonya!

Elérhetőség:

Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat
Cím: 6722 Szeged, Feketesas u. 28.
Tel/Fax:+36 62 54 63 67
E-mail: info@gtkhok.hu

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében