Bezár

Hírarchívum

jateklub06_gs

Ünnepélyesen megnyitották a JATE Klubot

Ünnepélyesen megnyitották a JATE Klubot

2011. augusztus 31.
3 perc

Teljesen megújult Szeged kultikus szórakozóhelye, a 850 főre tervezett JATE Klub, ahol augusztus 30-án kettős ünnepet tartottak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kedden este nyitották meg a teljesen újjávarázsolt klubot, ahol a helyet üzemeltető Universitas-Szeged Nonprofit Kft. születésnapját is ünnepelték a meghívottak. Annál nagyobb ajándékot, minthogy a Kft. 15. születésnapján adták át a felújított JATE Klubot nem is kívánhatott volna Bolgár Zsolt ügyvezető, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki segédkezett a klub újjászületésében.

Sok újdonság várja majd a szórakozni vágyókat, különleges fényeffektek, más térelrendezés. A nagyterem például közel kétszer olyan hosszú lett, mint azelőtt, és egy bárpulttal is gazdagodott. A bárszékmagasságú ülőkék először furcsának tűnhetnek majd az alacsonyabbaknak, ám emögött is koncepció van. A tervező azt szerette volna, hogy a boxokban ücsörgők és a folyosón haladó emberek közel szemmagasságban lássák egymást.

A Szegedi Tudományegyetem rektori épületének pincéjében található klubot újraálmodó ifj. Jeles József portálunknak elmondta, hogy egy valóban színes helyet szeretett volna, s mivel a meghatározott színűek a falak, fénnyel festik át pillanatról-pillanatra, megváltoztatva ezzel a hangulatát.

Mint ismeretes a rektori épületét felújították a közelmúltban, egy betonszigetelő teknőbe helyezték a korábban szigetelés nélküli patinás építményt. „A falakban viszont rengeteg víz maradt, amire csak légáteresztő vakolatot és festéket lehetett felvinni, aminek színhatárai vannak” – magyarázta a tervező, hogy miért is döntöttek úgy, hogy a szó szoros értelmében fényekkel festik ki a JATE Klubot. „Ezt a helyet most be kell lakni, meg kell találni azokat az optimális fényeffekteket, amik jók egy kisebb rendezvénynél, illetve akár 600 ember szórakozásánál. Be kell majd programozni a fényáradatot a maga mintegy 1300 effektjével, hogy a lehető legjobbat lehessen kihozni a klubból” – tette hozzá Jeles József, aki a kilencvenes évek közepén járt először a JATE Klubban.

„Annak idején ez volt az a hely, ahol lehetett találkozni az egyetem különböző karaira járó egyetemistákkal, s remélem hogy ismét ilyen lesz a JATE Klub a mostani hallgatók számára, s ki fognak alakulni olyan társaságok, ahol a különböző karokra járók találkoznak, és ismerkednek egymással” – fogalmazott az ünnepélyes átadón Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora. Régi emlékeit felelevenítve elmesélte, hogy számos esetben olyan fellépők voltak a klubban, akik tiltás és tűrés határán voltak, míg támogatottak nem nagyon kaptak meghívást. Ez is adott egy speciális érzést a közönségnek, gondolkodhattak azon, hogy például amikor Cseh Tamás megy haza, akkor vajon az állomáson engedik-e nekik, hogy visszautazzon Pestre.

A JATE Klub korábbi ügyvezetője, Majó Zoltán arról szólt, hogy a hetvenes és a kilencvenes években is átalakult a klub, s most, ahogy lassan negyven éves lesz, s ezzel férfikorba lép, ideje volt, hogy ismét megújuljon. Az EHÖK elnöke, Török Márk pedig az egykori hallgatókra emlékezett, akik 1971 szeptembere és ’73 tavasza között társadalmi munkában hozták létre Szeged egyik meghatározó szórakozóhelyét, ami teljesen megújulva tárja ki újra kapuit.

Fotó: Gémes Sándor

Forrás: szegedma.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek