Bezár

Hírarchívum

3-2-1-PÓLÓ! Kerékpáros póló edzőtábor az SZTE-n

3-2-1-PÓLÓ! Kerékpáros póló edzőtábor az SZTE-n

2011. augusztus 23.
2 perc

Kerékpáros póló edzőtábornak ad otthon 2011. augusztus 26-28 között (péntek - vasárnap) a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja. A rendezvényre, az áprilisban megtartott edzőtáborhoz hasonlóan most is, az ország minden tájáról érkeznek csapatok, de a rendezők szeretettel várnak miden, a sportággal még csak most ismerkedő érdeklődőt is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kerékpáros póló, angol nevén „Hardcourt Bike Polo” az egyik legősibb csapatjáték, a perzsa eredetű lovaspóló mai megfelelője. A játék a 19. sz. vége óta ismert, akkor még füves pályán játszották, és az 1908-as Londoni Olimpián bemutatkozó sportágként is szerepelt. Az elterjedtebb változatot a ’80-as évek óta játsszák a nagyvárosok aszfaltozott focipályáin, a ’90-es évek óta bajnokságokat is szerveznek. Az idei EB Barcelonában volt, ahonnan a magyar csapat kijutott a szeptemberi, Seattle-ben megrendezendő világbajnokságra.

 

A 3-3 fős csaptok célja, hogy ütőkkel egy teniszlabda méretű labdát az ellenfél kapujába jutassanak anélkül, hogy közben letennék a lábukat. Aki elvéti, és mégis leteszi a lábát, annak a pálya szélén elhelyezett kolompot kell megütnie. Egy meccs 5 gólig, vagy 10 percig tart.

„Az áprilisi edzőtábor - melynek végén rögtönzött háziversenyt is tartottunk, ahol a Gazdaságtudományi Kar Statisztika Tanszék oktatójának csapata győzedelmeskedett - nagyban hozzájárult a sportág helyi népszerűségéhez. Az SZTE kerékpáros barát munkahelynek számít, kollégáink körében népszerű a bringával való munkába járás, illetve sokan járunk túrázni, sportolni is kerékpárral. Nem kellett sok biztatás, hogy barátainkkal együtt csapatokat alakítsunk. Használt síbotokból készítettünk ütőket, és szombatonként - ha az idő is engedi - rendszeresen kergetjük a labdát a Vajda utcai focipályán.” magyarázza Szakál Péter a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hivatalvezetője, az esemény egyik szervezője.

Szabó József az SZTE Sportközpontjának vezetője kiemelte, hogy nagy örömmel álltak a fiatalok körében egyre népszerűbb sportág egyetemi bemutatkozása mellé, és támogatná, hogy szeptembertől felvehető egyetemi kurzusként is szerepeljen a sportág, tovább színesítve a Sportközpont kínálatát.

 

 

További információ:

Szakál Péter: SZTE Gazdaságtudományi Kar Tel.: 06-30-9150-499

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek